Kuva: Fotolia

Psykologi kertoo: 3 asiaa, jotka vaikuttavat suhteen muodostamiseen

25.03.2016 18:15 - Senja Rapila

Onko kumppaniehdokkaan ulkonäöllä oikeasti väliä? Kuinka etäisyys vaikuttaa suhteen muodostumiseen?

Kun lähdet treffeille, et pysty vaikuttamaan suhteen muodostumiseen millään varmalla tavalla, voit vain yrittää parhaasi ja tutustua treffikumppaniisi mahdollisimman hyvin.

Ei ole olemassa varmoja keinoja, joilla saat vakuutettua kumppaniehdokkaasi siitä, että olisit hänelle juuri se oikea. Nyt psykologi Viren Swami on pohtinut artikkelissaan sitä, mitkä asiat vaikuttavat suhteen muodostamiseen.

"Yksi asia minkä opin todella nopeasti oli se, että ei ole olemassa "viehätyksen lakeja", ei varmuutta siitä kuinka deittailussa onnistuisi satavarmasti eikä varmoja tapoja tai strategioita siihen, kuinka jonkun saisi deittailemaan sinua", Swami kirjoittaa.

1. Sijainti on tärkeä

Noin puolet maailman parisuhteista ovat Swamin mukaan henkilöiden välillä, jotka asuvat lähellä toisiaan. Tämä johtuu muun muassa siitä, että deittailu on huomattavasti helpompaa lyhyellä välimatkalla. Suhdetta pystyy jatkuvasti pönkittämään.

Kaukosuhteet ovat harvinaisempia, mutta nekin toimivat joillain henkilöillä. Niitä lähdetään kuitenkin koittamaan huomattavasti harvemmin. 

2. Rakkaus on sokeaa

Vaikka rakkaus määritelläänkin yleensä sokeaksi, siihen liittyy monta tekijää. Jos on nauttinut alkoholia, näkee muut ihmiset automaattisesti hieman viehättävämpinä. Swamin mielestä joskus rakkaus on oikeasti sokeaa.

Tässä vaiheessa persoona astuu peliin mukaan. Jos samankaltaiset ihmiset tulevat hyvin toimeen, saattaa käydä niin, että viehättyy ihmisen persoonasta eikä niinkään ulkonäöstä. Varsinkin uudessa suhteessa osapuolten mielikuva kumppanista saattaa olla Swamin mukaan "vääristynyt"; he voivat nähdä kumppaninsa viehättävämpänä kuin mitä he todellisuudessa ovat.

3. Suosimme tuttua ja turvallista

Vaikka todella useat ihmiset tuntuvat ajattelevan niin, että vastakohdat vetävät puoleensa, asia ei välttämättä ole näin. Swami kertoo, että vastakohdat viehättävät todella harvassa tapauksessa toisiaan.

"Vuosikymmenien tutkimustulokset näyttävät, että samankaltaiset ihmiset viehättyvät toisistaan useimmin. Useimmat parisuhteet muodostuvatkin niin, että suhteen molemmat osapuolet ovat esimerkiksi saman ikäisiä, kuuluvat samaan sosiaaliseen kastiin tai jakavat samankaltaisen menneisyyden."

Lähde: Independent

Lue myös: Lue tarinat kammottavilta treffeiltä: "Perhe istui viereisessä pöydässä"

Kilpailut

Uusimmat