Kuva: Fotolia

Stressitasot korkealla? 4 nopeaa keinoa helpottavat viimeisiä työpäiviä ennen lomaa

17.12.2015 19:45 - Pauliina Jokinen

Joululoma rauhassa ja levollisissa merkeissä siintää jo mielessä, mutta vielä olisi töitä hoidettavana. Selviät niistä täsmäneuvoin.

Uppoudu itseesi

Ajattele päiviä testinä: Tutustu ja kiinnostu kaikista tapaamistasi ihmisistä. Etenkin menestyneet ja mukavat tyypit kannattaa pitää lähellä. Oletko jo jutellut tiimisi uuden työntekijän kanssa? Mitä hän harrastaa? Myös sinä vedät puoleesi mielenkiintoisia ihmisiä, kun jaat enemmän itsestäsi.

Muuta näkökulmaa

Kiireisinä hetkinä perspektiivin muuttaminen auttaa. Sen sijaan, että toteaisit kaiken olevan vaikeaa ja sinun stressaantunut, ajattele asiaa toiselta kantilta: Saat opetella uusia asioita, sinuun luotetaan ja kasvatat paksumman nahan tulevaisuutta varten. Ja pianhan on muutama vapaapäiväkin.

Kokeile 15 minuutin kikkaa

Ajattele päivääsi 15 minuutin segmenteissä. Näin voit kuitenkin aina keskittyä vartin verran juuri siihen mitä olet tekemässä: työhön, perheeseesi, liikuntaan. Monet niistä toimivat myös yhdessä ja näin voit omistautua yhdelle asialle jopa pidempään. Voit vaikka yhdistää liikunnan ja perheen niin, että lähdet juoksulenkille ja otat muksun vierelle pyöräilemään.

Terve keho, terve mieli

Pidä huolta itsestäsi. Energiasi lisääntyy toiminnan kautta, mikä on erityisen tärkeää kiireisenä aikana.


Lue myös: Valitse lahja ystävälle persoonan mukaan - katso 7 vinkkiä



Kilpailut

Uusimmat