Kuva: Fotolia

Suomalaismies herkistyi naistenpäivänä - kirjoitti kauniin tekstin isoäidilleen

07.03.2016 09:15 - Senni Loikala

Naistenpäivän 8. maaliskuuta kunniaksi Radio Cityn juontaja Mikko Honkanen kertoo, mistä kaikesta hän on kiitollinen rakkaalle mummilleen.

Radiojuontaja Mikko Honkanen, 32, katseli usein lapsena, kun vinyylisoittimen neula siirtyi levyn päälle. Pian huoneen täyttivät jonkin musikaalin tai lastenlevyn sävelet, riippuen siitä, minkä kiekon hänen mumminsa milloinkin valitsi lapsenlapsensa iloksi.

- Mummilla oli tapana soittaa vinyyliltä lastenlevyjä tai musikaaleja minun ollessa pieni. Opin käyttämään soitinta mummin neuvoilla ja myöhemmin sain hänen vanhan soittimensa huoneeseeni, Honkanen kertoo.

- Se oli ensimmäinen soittimeni ja nyt huomaan omistavani noin 500 vinyyliä, hän jatkaa.

"Mummi on ollut kaukaa viisas ja oikeassa"

Honkasen elämässä on monia tärkeitä naisia, kuten hänen äitinsä, kihlattunsa, tätinsä, työkaverinsa ja hyvät ystävänsä. Yhdeksi rakkaimmista naisista nousee myös isänäiti eli mummi, jonka rakkaus vinyyleihin siirtyi Honkaseen.

Mummi asuu melko lähellä Honkasta ja on ollut hänen elämässään aina läsnä. Kun lapsenlapsi kasvoi nuoreksi mieheksi, antoi mummi hänelle neuvoja myös raha-asioissa.

- Mummi oli pankissa töissä, joten hän on antanut hyviä neuvoja rahankäyttöön. Osa on mennyt perille ja osan olen joutunut oppimaan kantapään kautta. Olen kuitenkin huomannut, että hän on ollut kaukaa viisas ja oikeassa, tuumaa Honkanen.

Pilke isoäidin silmäkulmassa on tehnyt vaikutuksen Honkaseen, ja huumori onkin vahvasti esillä myös Honkasen omassa tavassa katsoa maailmaa. Honkanen kertoo isoäitinsä olevan myös lahjakas tarinankertoja.

Radio Cityn juontaja Mikko Honkanen on perinyt rakkauden vinyyleihin isoäidiltään. (kuva: mikko honkanen)

- Mummissani parasta on aina hieno ja tilanteen vaativa käytös, jossa on samalla huumoria. Itseään ei pidä ottaa liian vakavasti.

- Pienenä sain kuulla hyviä tarinoita ja satuja, teininä elämänohjeita ja nyt hieman vanhempana kaikkea opettavaista ja hauskaa.

Yksi suurimmista mummiltaan saamista elämänopeista liittyy muiden kunnioittamiseen. Honkanen pyrkii elämään tuon ohjeen mukaan.

- Tärkein elämänohje, jonka olen mummiltani saanut, on se, että kaikkia ihmisiä pitää kunnioittaa, Honkanen selvittää.

Kiitos mummi

Naistenpäivän kunniaksi Honkanen kirjoitti, mistä hän tahtoisi kiittää mummiaan. Lue hänen kiitoksensa mummille alta.

Olin pienenä turhankin vilkas nuorimies ja pysyit hyvin perässäni, etkä menettänyt hermojasi koskaan. Kiitos mummi, kun olet aina jaksanut keskustella kanssani. Olet rohkaissut minua aina olemaan sellainen kuin olen.

Ensimmäinen ”keikkani” oli luonasi, kun lauloin ystävillesi ulkoa opettelemia kappaleita. Silloin vielä ujona poikana esitin laulut verhosi takaa. Jaksat vieläkin kysyä aina, kun tapaamme, että: ”Mitäs radiotoimittajalle kuuluu?”

Olet nyt nuori 90-vuotias ja tulet aina olemaan luonani.

Hyppää Mikko Honkasen ja Ville Kinaretin matkaan Radio Cityllä arkiaamuisin klo 6-10.

Kilpailut

Uusimmat