Tiesitkö tämän suutelemisesta? 8 yllättävää faktaa

10.09.2015 19:15 - Emma Ylistalo

Lämpimissä maissa suudellaan vähemmän.

Tutkimukset kertovat yllättäviäkin asioita suutelemisesta. Lue alta kahdeksan faktaa pussailusta:

1. Miksi suutelemme?

Mitä enemmän suutelemista ajattelee mahdollisimman objektiivisesti, sitä oudommalta se alkaa tuntua. Kun asiaa ajattelee ilman sen suurempaa tunnepuolta, se alkaa tuntua ainoastaan bakteerien vaihtamiselta. Miksi me teemme sitä? Yksi yleisimmistä teorioista kertoo, että suusta suuhun koskettaminen auttaa siirtämään informaatiota fyysisestä terveydestä kumppanien välillä. Sylkemme kantaa paljon kemiallista informaatiota ja tämän suora vaihtaminen saattaa auttaa meitä alitajuisesti arvioimaan olemmeko sopiva pari kumppanimme kanssa. Suuteleminen voi myös erittää hormoneita, jotka auttavat meitä tuntemaan itsemme hyväksi ja sitoutumaan kumppaniimme.

2. Suuteleminen ei ole universaalia

Tutkimalla 168 kulttuuria ympäri maailman, selvisi yllättävä asia. Kun tutkittiin, kuinka yleistä seksuaalinen tai romanttinen suutelu on, selvisi, että sitä oli ainoastaan 46 prosentissa näistä kulttuureista. Mitä yksinkertaisempi kulttuuri oli, sitä vähemmän löytyi myös intiimiä suutelua. Lasten ja vanhempien välinen pussailu oli läsnä melkein kaikkialla. Tämä osoittaa, että intiimi suuteleminen kehittyy yhteiskunnan muuttuessa monimutkaisemmaksi ja tämä voi johtua esimerkiksi lisääntyneestä vapaa-ajasta.

3. Mitä lämpimämpi ilmasto, sitä vähemmän suutelua

Tutkimuksissa on myös selvinnyt, että mitä lämpimämpi ilmasto on, sitä vähemmän löytyi todisteita romanttisesta suutelemisesta. Kylmemmissä ilmastoissa ja yksinkertaisemmissa yhteisöissä tätä löytyi huomattavasti enemmän. Tämän uskotaan johtuvan siitä, että kun ihoa on enemmän vapaana, tulee vähemmän kiinnitettyä huomiota kasvoihin ja suuhun, koska vaihtoehdot eivät ole niin rajattuja.

4. Hyvillä suutelijoilla on enemmän seksiä

Kukaan ei halua kumppaninsa olevan huono suutelija, mutta se, kuinka paljon hyvällä suutelutaidolla on merkitystä voi vaikuttaa enemmän kuin uskotkaan. Tutkimuksen mukaan naiset laittoivat miehiä enemmän painoarvoa suutelulle, kun kyse oli siitä johtaako se seksiin.

5. Miksi hyvät hampaat ja raikas hengitys vaikuttavat?

Tutkimuksen mukaan naiset perustivat miehiä helpommin suuteluhalukkuutensa kemikaalisiin merkkeihin, kuten kumppanin hengitykseen ja makuun. Naiset myös kiinnittivät helpommin huomiota suutelukumppaninsa hampaisiin.

6. Huono suuteleminen voi johtaa suhteen loppumiseen

58 miestä ja 122 naista vastasivat kysymykseen "oletko koskaan löytänyt itseäsi tilanteesta, jossa olet ollut kiinnostunut toisesta, mutta suudeltuasi häntä ensimmäisen kerran, kiinnostuksesi onkin lopahtanut". 59 prosenttia miehistä ja 66 prosenttia naisista vastasi tähän kysymykseen myöntävästi. Tämä voi johtua tekniikasta, mutta myös suutelun aikana vaihtuvalla kemialliselta informaatiolla voi olla oma osuutensa.

7. Älä ohita suutelua, jos haluat seksiä

Naiset haluavat suutelua ennen seksiä. Kun miehistä 52 prosenttia sanoi, että voisi jättää suutelun väliin ja siirtyä suoraan tositoimiin, 85 prosenttia naisista kaipasi romanttista suutelua ennen vällyjen väliin hyppäämistä. Yleisesti naiset pistävät miehiä enemmän arvoa suutelemiselle, ja naiset pitävät sitä tärkeänä myös vakituisessa parisuhteessa.

8. Suuteleminen on avain kestävään parisuhteeseen

Suuteleminen on tärkeää meille, joilla se kuuluu kulttuuriin. Tutkimuksen mukaan parisuhteissa, joissa pidetään yllä läheisyyttä, halailua ja suutelemista, myös seksuaalinen tyydytys oli parempaa. Sillä oli myös vaikutusta suhteeseen muutenkin, sillä halailu ja suuteleminen johti myös tyytyväisempään parisuhteeseen.


Lue myös: Suutelututkimus paljastaa: Eurooppalaiset ovat vasta kolmanneksi kovimpia pussailemaan!

Lähde: Men's Journal

Kilpailut

Uusimmat