Kuva: Fotolia

Tutkimus selvitti: Miehet rakastavat "yksinkertaisia kasvoja"

08.03.2016 18:15 - Senni Loikala

Australialainen tutkija yhdistää tutkimustuloksen syyhyn, miksi yksinkertaiset emojit ovat niin suosittuja.

The Independent -lehti uutisoi australialaisesta tutkimuksesta, jossa miehet laitettiin katsomaan kasvokuvia naisista. Kuvien leidien kasvot olivat erimallisia, ja tarkoituksena oli selvittää, millaisiin kasvoihin miekkoset tuntevat eniten vetoa.

Tulosten mukaan ”yksinkertaiset” kasvot herättävät eniten kiinnostusta vastakkaisessa sukupuolessa. Tämä johtuu siitä, että aivot pystyvät prosessoimaan helpoiten juuri yksinkertaiset kasvojen muodot.

Selkeä, yksinkertainen, tuttu

Psykologian professori ja tutkija Bill von Hippel kertoi news.com.au-sivustolle, että tutkimus ”nostaa mahdollisuutta siihen, että symmetrisiä kasvoja, ilman epätavanomaisia ominaisuuksia, pidetään viehättävinä osittain siksi, että ne pystytään prosessoimaan helpommin.

von Hippel uskoo, että yksinkertaisten kuvaikonien eli emojien suosio liittyy samaan asiaan.

- Ajattele emojia. Siinä on kaksi pistettä ja sulkumerkki, joka yhdistyy jokaisen mielessä heti hymyyn. Se on yksinkertaista, se on selkeää. Se on tuttua, ja helppoa ymmärtää.

Tutkimustuloksia tuskin kannattaa ottaa vakavasti. Ovathan usein juuri epätäydellisyydet niitä ominaisuuksia, joihin ihmisessä rakastutaan.

Lähde: The Independent

Lue myös: Millainen on naisen peruspäivä? Katso, päteekö aikataulu myös sinuun

Kilpailut

Uusimmat