Kuva: Fotolia

Tutkimus selvitti, miksi seurustelet aina saman tyyppisten miesten kanssa

02.11.2015 20:45 - Pauliina Jokinen

On helppoa päätyä yhteen aina samanlaisten miesten kanssa.

Käykö sinullekin niin? Huomaat jälleen olevasi treffeillä miehen kanssa, joka muistuttaa piirteiltään tai ulkonäöltään sinua entisestä tai entisistä treffikumppaneistasi. Aivan samanlainen nauru kuin Samilla! Yhtä hauskat (tai huonot) jutut kuin Pekalla tai samanlainen tyyli kuin Kallella.

Tutkijat ovat selvittäneet, miksi viehätymme samanlaisista tyypeistä kuin edellisetkin tapailukumppanimmekin ovat olleet.

- Me etsimme sellaisia suhteita, joissa olemme aiemmin pettyneet ja haluamme "uuden mahdollisuuden", parisuhdeasiantuntija Tina Gilbertson selittää Psychology Today -julkaisussa.

Saatat esimerkiksi etsiä kaikissa miehissäsi piirteitä, joita ensirakkaudellasi oli. Mikäli suhde päättyi ikävästi, jäi osa tunteista täyttymättä, jolloin toivomme uuden mahdollisuuden korjaavan tilanteen.

Haluamme todistaa olevamme oikeassa ja "korjata" asioita, jotka edellisessä suhteessa menivät mönkään. Gilbertsonin mukaan suhteissa jää usein puuttumaan kunnioitusta ja hyväksyntää.

- Emme osaa tietoisesti välttää ihmisiä, jotka aiheuttavat meille tällaisia tunteita, Gilbertson kuvailee.

- Emme näe punaisisa varoituslippuja suhteen alussa. saatamme jopa viehättyä tämän tyylisistä henkilöistä, sillä se tuntuu tutulta, Gilbertson kuvailee.

Gilbertsonin mukaan toinen yritys samantyylisen henkilön kanssa päättyy useimmiten uuteen pettymykseen. Tästä syystä deittailijan ei kannattaisikaan tapailla vain "oman tyylisiään" tyyppejä.


Lue myös: Ero ei ole maailmanloppu - 6 asiaa, joihin keskittyä murehtimisen sijaan

Lähde: Psychology Today


Kilpailut

Uusimmat