Kuva: Fotolia

Yhtä asiaa et tiennyt yhden illan jutuista: Miehet laskevat standardejaan, naiset eivät

12.10.2015 16:15 - Pauliina Jokinen

Miehet ja naiset tekevät erilaisia valintoja yhden illan suhteissaan.

Miehet laskevat todennäköisemmin standardejaan naisille asettamiensa kriteereiden suhteen. Naiset sen sijaan harvoin lähtevät kenen tahansa matkaan.

- Miehillä spermaa muodostuu jatkuvasti ja siittiösoluja on käytännössä rajattomasti. Evoluutiobiologian näkökulmasta miehet ovat kautta aikojen pystyneet levittämään DNA:taan tehokkaasti, rakastumisen aivokemiasta kirjan kirjoittanut Emilia Vuorisalmi selittää.

- Naisen ei kannata parinvalinnassa alentaa standardejaan, sillä jos hän tulee raskaaksi, on lasta kannettava kuitenkin yhdeksän kuukautta. Nainen on alitajuntaisesti kriittisempi, Vuorisalmi jatkaa.

Hormonit kehottavat heittäytymään

Osa ihmisistä on myös alttiimpia lähtemään mukaan yhden illan suhteisiin tai hyppäämään mukaan hetkelliseen huumaan.

- Usein se riippuu omasta tasapainotilasta: jos ihminen on elämäntäilanteessa, jossa hän on sekaisin ja epätasapainossa, voin hän helpommin lähteä nopeaan suhteeseen. Myös hormoneilla on vaikutusta, miten helposti lähdemme yhden illan suhteisiin. Stressitilassa itsensä kuunteleminen voi olla vaikeaa.

Tasapainoisemmassa elämäntilanteessa oleva saatta harkita pidempään, lähteekö mukaan pikasuhteeseen.

- Tasapainoisemmassa tilassa emme heittäydy yhtä helposti suhteeseen vain selvitäksemme tästä hetkestä, Vuorisalmi kuvailee.


Lue myös: Noloimmat yhden yön jutut tarinoitiin netissä - pystytkö lukemaan punastumatta?

Kilpailut

Uusimmat