Kuva: Fotolia

Yksi harjoitus parantaa suhdettanne - asiantuntija ohjeistaa

25.02.2016 21:45 - Emma Ylistalo

Parisuhdeteemoja käyttämällä tuot suhteeseesi juuri sitä, mitä se eniten tarvitsee ilman vaikeita tavoitteita.

Parisuhdeterapeutti Clinton Power kertoo Mind Body Green -sivustolla harjoituksesta, joka auttaa parantamaan parisuhdetta. Sen sijaan, että hän innostaisi ihmisiä sitoutumaan vaikeisiin tavoitteisiin parisuhteissa, jotka eivät välttämättä kuitenkaan pidä, hän kannustaa käyttämään "parisuhdeteemaa".

Mikä on parisuhdeteema?

Päätökseen sijaan kyse on aikomuksesta. Kun asetat aikomuksen, pyrit jotakin kohti, mutta et pety jokainen kerta, kun otat askeleen taaksepäin. Paineita ei tällöin tule niin paljon kuin tulisi silloin, jos päämääränä olisi tarkka maali. Tämä ei siis ole tilanne, jossa voi joko epäonnistua tai onnistua.

Parisuhdeteema on jotain, minkä tiedostat koko ajan ja tuot sen tarvittaessa aktiivisesti esille. Teemat ovat parhaita silloin, kun ne voi sanoa muutamalla sanalla.

Esimerkkeinä tällaisista teemoista ovat: ystävällisyys, hauskuus, avoimuus, myötätunto, kärsivällisyys tai kiitollisuus.

Valitse sanoista yksi tai muutama, jotka kuvastavat sitä teemaa, jonka haluat valita kehitettäväksi. Kirjoita ne ylös ja laita näkyvälle paikalle, esimerkiksi peiliin tai tietokoneen viereen.

Miten harjoitus toimii?

Kun huomaat palaavasi vanhoihin tapoihin, muistuta itseäsi lempeästi teemoista, joita kohti haluat pyrkiä. Kun tuot sen ajatuksiisi, uppoudu niihin tunteisiin, joita teema nostaa pintaan.

Jos sinusta esimerkiksi tuntuu, että suhteenne meinaa jäädä kiireisen elämän jalkoihin, nosta hauskuus teemaksi. Lisää sitä tietoisesti suhteeseesi, jotta elämänne ei pyörisi ainoastaan suoritusten ympärillä. Jos taas unohdat aina kiittää puolisoasi hänen tekemisistään, ota kiitollisuus teemaksi ja panosta siihen.

Tällä tavoin voit aina tuoda suhteeseenne juuri niitä asioita, joita se mielestäsi tarvitsee. Harjoitus myös tekee siitä helppoa, sillä siinä ei ole tiettyä määränpäätä, johon tulisi pyrkiä, vaan tuot siihen ainoastaan lisää hyviä asioita.


Lähde: Mind Body Green

Lue myös: Varo loukkaamasta puolisoasi - 5 lausetta, joita ei kannata sanoa kumppanilleen

Kilpailut

Uusimmat