Yksinäisyys, pelko ja arvottomuus: Tunteet, joita ei tule tuntea hyvässä parisuhteessa

14.09.2015 12:15 - Reija Saarinen

Jos tunnet joitakin tunteita kymmenen kohdan listasta parisuhteessa ollessasi, kannattaa vakavasti miettiä suhteenne tulevaisuutta.

Hyvässä suhteessa on turvallinen ja hyvä olla. Silloin molemmat tekevät töitä parisuhteen eteen ja ovat valmiita auttamaan toinen toisiaan. Mutta mistä sitten tietää, että suhteessa ei ole kaikki hyvin?

1. Laiminlyönti

Yksi parisuhteen suurimmista jutuista on se, että joku välittää ja haluaa tehdä sinut onnelliseksi. Jos taas olo tuntuu laiminlyödyltä, ei suhteessa ole kaikki hyvin. Rakastava kumppani ottaa tarpeesi huomioon ja haluaa sinulle pelkkää hyvää.

2. Yksinäisyys

Jos tunnet parisuhteessa olosi koko ajan yksinäiseksi, kannattaa suhdetta miettiä uudelleen. Hyvässä parisuhteessa on myös yhteistä aikaa oman ajan lisäksi.

3. Vähättely

Kumppanin tulee rakastaa ja arvostaa sinua. Jos toinen yrittää koko ajan vähätellä arvoasi, ei suhteeseen kannata jäädä.

4. Pelko

Parisuhteen tulisi olla sellainen, missä on hyvä ja turvallinen olo. Jos elämää kuitenkin hallitsee pelko, ei kaikki ole kunnossa. Silloin on syytä harkita suhdetta uudelleen.

5. Arvottomuus

Hyvässä suhteessa olo on hyvä, ja itsetunto on kohdillaan. Jos taas toinen saa sinut tuntemaan itsesi arvottomaksi, ei suhdetta kannata jatkaa.

6. Tukahdettu

Jos suhteessa on paljon mustasukkaisuutta, on olo usein tukahdutettu, sillä pelko toisen reaktioista saa aikaan sen, että ei välttämättä uskalla tehdä tai sanoa sitä, mitä oikeasti haluaa.

7. Petetty

Jos suhteessa on paljon valheita ja pettymyksiä, ei se ole hyvä suhde. Kumppanin tulee olla se, johon voit luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

8. Epävarmuus

Oman kumppanin seurassa ei kenenkään pitäisi tuntea itseään epävarmaksi.

9. Eristetty

Onko sinun ja kumppanisi välillä kuin seinä? Yrittääkö hän ajaa kiilan sinun ja muun maailman väliin? Jos vastasit kyllä, mieti suhdettanne uudelleen. Kaikki eivät ole kohdallaan.

10. Yksipuolisuus

Jos sinusta tuntuu, että vain sinä kannat huolta suhteestanne ja teet töitä sen eteen, siirry eteenpäin. Parisuhde on aina kahden kauppa ja siihen tulee molempien panostaa.


Lue myös: Pidä suhde hyvänä - 5 virhettä, joita ei kannata tehdä

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat