10 hyvää syytä juoda vettä

27.06.2013 09:45 - Reija Saarinen

Jokainen tietää, että vettä tulisi runsaasti päivän aikana ettei nestehukka pääse yllättämään. Vedellä on myös monia muita terveyshyötyjä kuin kehon kosteutus. 

Tässä 10 hyvää syötä tarttua vesipulloon. 

1. Paino putoaa

Vedenjuonti auttaa painonpudotuksessa sillä se huuhtoo kehosta pois laihduttamisesta aiheutuvat sivutuotteet. Juominen myös vähentää nälän tunnetta, joten syöminen vähenee itsestään. Huomionarvoista on myös se, että vedessä ei ole lainkaan kaloreita. 

2. Päänsärky helpottaa

Vesi auttaa helpottamaan päänsärkyä sekä selkäkipua joita kehon kuivuminen aiheuttaa. Vaikka moni asia aiheuttaa päänsärkyä, on nestehukka syistä yleisin. 

3. Iho näyttää nuoremmalta

Ihminen näyttää nuoremmalta silloin, kun hän on hyvin kosteutettu myös sisältäpäin. Vesi auttaa pitämään ihon kosteutettuna ja elastisena. 

4. Tehokkuus paranee

Aivomme ovat suurelta osin vettä, joten veden juonti auttaa ajattelemaan paremmin. Kun vesitasapaino on kunnossa on ihminen keskittynyt ja reipas.

5. Liikunnasta tulee tehokkaampaa

Vesi auttaa säätelee kehon lämpötilaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vedenjuonti auttaa tehokkaampaan liikuntaan. vesi on myös hyvä polttoaine lihaksille. 

 6. Ruuansulatus toimii

Veden nauttiminen nopeuttaa aineenvaihduntaa. Kuitu ja vesi kulkevat käsi kädessä joten niitä ei kannata turhaan vältellä.

7. Krampit vähenevät

Vesi auttaa pitämään nivelet ja lihakset liukkaina, joten kramppien ja revähdysten määrä vähenee. 

8. Vastustuskyky kasvaa

Vesi auttaa taistelussa flunssaa, munuaiskiviä tai sydänkohtausta vastaan. Vettä, johon on lisätty hieman sitruunaa, on myös käytetty erilaisten sairauksien kuten reuman ja niveltulehduksen hoitoon. 

9. Väsymys vähenee

Vesi auttaa huuhtomaan kehosta kuona-aineita. Jos keho on kuiva, joutuu sydän pumppaamaan verta kovemmin. Tämä väsyttää niin elimet kuin ihmisenkin.

10. Mieli on iloinen

Kun keho voi hyvin myös iloisuuden tunne lisääntyy. 

Lähde: My Healthy Buddy

Kilpailut

Uusimmat