4 iho-ongelmaa, jotka hyvät yöunet voivat ratkaista

24.06.2014 13:43 - Linda Arponen

Tarpeeksi pitkillä yöunilla voi olla yllättävän paljon merkitystä ihon hyvinvoinnille.

Tiedämme, että kahdeksan tunnin yöunet ovat tavoite, johon tulisi pyrkiä. Joskus unet saattavat jäädä kuitenkin liian lyhyiksi ja ikävä kyllä myös iho huomaa sen.

Yöunien aikaan iho korjaa itsensä päivän rasituksilta ja uusii itsensä. Seuraavassa lista iho-ongelmista, jotka kunnolliset yöunet voivat hoitaa kuntoon.

Akne

Jos et nuku tavoitteellista kahdeksaa tuntia yössä, kehosi stressaantuu. Stressihormoni kortisolin lisääntyminen kehossa taas lisää ihon rikkoontumisen todennäköisyyttä. Väsymyksen lisäksi sinua voi siis aamulla odottaa valtava finni.

Rypyt

Kortisoli voi aiheuttaa myös ihon solujen nopeampaa rapistumista. Toisin sanoen sanonta "stressi vanhentaa" on totta. Hyvät yöunet ovat siis tärkeät ihosolujen uusiutumisen kannalta. Yöllä iho korjaa itseään, joten se on ihanteellinen aika levittää ikääntymistä hidastavia tuotteita iholle. REM-unen aikana vapautuu myös melatoniinia, joka toimii luonnollisena antioksidanttina. Hanki lisäksi satiininen tyynyliina, jolloin iho pysyy nuorena pidempään.

Epätasainen ihonväri

Kalpea, täplikäs iho on tavallinen näky pitkään valvomisen seurauksena. Kun lepäämme, sydämen syke ja veren virtausnopeus tasoittuvat. Näin saat kasvoillesi hyvin levänneen hehkun, kun taas unien välistä jättäminen voi viedä ihosta ravinteita aiheuttaen epätasaisen hipiän. Muista siis nukkua, niin voit mahdollisesti säästää meikkivoiteissa.

Tummat silmänaluset

Valvominen voi aiheuttaa tummat silmänaluset ja se on fakta. Unettomuus voi lisäksi aiheuttaa verisuonten laajentumista, jolloin tummat silmienaluset ovat vielä näkyvämmät. Myös silmien turvotus voi johtua huonosti nukutusta yöstä. Tyynyjen lisääminen ja näin pään korottaminen voivat auttaa turvotuksen ehkäisyssä.

Lähde: PopSugar

Uutisoimme aiemmin siitä, miten kolmekymppisen tulisi hoitaa ihoaan. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat