Kuva: Fotolia

4 ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan

17.02.2016 19:45 - Emma Ylistalo

Kohtuudella nautittuna suklaa voi tehdä hyvää ihollesi.

Monet ruuat sisältävät antioksidantteja, jotka tekevät hyvää iholle. Lue alta neljä ruoka-ainetta, jotka voivat auttaa ihoa voimaan paremmin ja kaiken lisäksi maistuvat hyvälle.

1. Tumma suklaa

Suuren antioksidanttipitoisuutensa takia suklaa saattaa parantaa ihon kosteutta ja johtaen näin tasaisempaan ihoon ja parempaan ihon laatuun. Jos haluaa tehdä iholleen hyvää, kannattaa valita suklaa, jossa on vähintään 70 prosenttia kaakaota. Myös määrä kannattaa pitää maltillisena. Alle 30 grammaa riittää saamaan hyödyt ilman turhia liikakaloreita.

2. Saksanpähkinä

Paljon omega-3 rasvahappoja sisältävät saksanpähkinät stimuloivat kollageenin tuotantoa ja parantavat näin ihon kimmoisuutta. Nauti päivittäin kourallinen lisäämällä saksanpähkinöitä esimerkiksi terveellisiin kekseihin, muffinsseihin, leipään tai ripottele sellaisenaan salaatin päälle.

3. Kirsikat

Kirsikat voivat auttaa hidastamaan ihon ikääntymistä, sillä ne sisältävät 17 erilaista antioksidanttiyhdistettä. Kuivattuina niitä on helppo lisätä salaattiin ja ne ovat oiva välipala sellaisenaankin.

4. Kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet voivat auttaa ylläpitämään kollageenitasoja, parantamaan ihon elastisuutta ja kiihdyttämään ihon uusiutumista. Helppo tapa syödä näitä, on laittaa niitä salaattiin, muroihin tai jugurtin sekaan.


Lähde: Mind Body Green

Lue myös: Yllättävä raaka-aine auttaa laihtumaan - lisää ruokavalioosi heti

Kilpailut

Uusimmat