Kuva: Fotolia

6 rintoihin liittyvää myyttiä kumottiin - lue faktat

28.12.2015 18:15 - Emma Ylistalo

Tarvitsevatko pienirintaiset urheiluliivejä ja saako rintoja treenattua isommiksi? Lue vastaukset useimpia askarruttaviin kysymyksiin.

Oletko sinäkin ajatellut, että rintaliivit päällä nukkuminen ehkäisee rintojen roikkumista? Lue alta vastaus tähän ja viiteen muuhun rintoja koskevaan myyttiin.

Myytti: Lihominen tekee myös rinnoistasi isommat

Totuus: Todellisuudessa näin ei välttämättä ole. Kaikki naiset lihovat eri tavalla. Ylimääräiset kilot saattavat tulla rintojesi kohdallesi, mutta kropastasi riippuen on myös mahdollista, että ne sijoittuvat jonnekin aivan muualle.

Myytti: Nukkuminen rintaliivit päällä ehkäisee rintojen roikkumista

Totuus: Sen lisäksi, että rintaliivit päällä nukkuminen kuulostaa epämukavalta, ei ole myöskään mitään todisteita siitä, että se tekisi rinnoillesi hyvää. Tosin ei sillä ole todistetusti ole myöskään mitään haittapuolia.

Myytti: Voit treenaamalla saada rinnoistasi isommat

Totuus: Valitettavasti ei onnistu. Rinnat koostuvat kudoksesta ja rasvasta, eivätkä sisällä lihaskudosta. On tiettyjä liikkeitä, joilla voit vahvistaa rintalihaksiasi ja näin tehdä rinnan seudustasi terhakamman, mutta mikään määrä lihaskuntoliikkeitä ei saa kuppikokoasi kasvamaan.

Myytti: Rintaimplantit kestävät eliniän

Totuus: Niin kuin suurin osa lääketieteellisistä laitteista, myöskään rintaimplanttien ei voi olettaa kestävän koko elinikää. Osa pystyy elämään niiden kanssa ilman ongelmia, kun taas toiset joutuvat vaihtamaan ne.

Myytti: Jos sinulla on pienet rinnat, et tarvitse urheiluliivejä

Totuus: Erityisesti kovan treenin aikana on tärkeää kaikille naisille kuppikokoon katsomatta tärkeää käyttää hyvin tukevia urheiluliivejä. Tuen puute voi aiheuttaa myös pienirintaisille selkäkipuja, epämukavuuden tunnetta ja kudoksen vaurioitumista, mikä taas voi johtaa arpiin ja rintojen roikkumiseen.

Myytti: Jos löydät kyhmyn rinnoistasi, kyseessä on rintasyöpä

Totuus: Ensinnäkin on hyvä, että tutkit rintasi säännöllisesti. Toisekseen, suurin osa muutoksissa rinnoissa ei ole syöpää. Kuukautisten aikaiset hormonimuutokset tai iän tuomat muutokset voivat aihuttaa kyhmyjä rintoihin. Tästä huolimatta on kuitenkin tärkeää tutkituttaa rintansa aina, jos jotain poikkeavaa löytyy.


Lue myös: Voit pitää rintojesi hyvinvoinnista huolta pienten, päivittäisten tekojen avulla - lue neuvot

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat