Kuva: Fotolia

7 pientä asiaa, joiden tekemistä et kadu

27.12.2015 15:15 - Emma Ylistalo

Jotkut pienet asiat kannattaa pitää elämässä kiireenkin keskellä, sillä niihin käytetty aika antaa enemmän kuin ottaa.

Arki kiitää usein ohitse nopeammin kuin tajuammekaan. Jotta aikamme riittäisi kaikkeen, karsimme helposti kaikesta ylimääräisestä. Lue alta seitsemän asiaa, joihin käytetty aika ei varmasti kaduta jälkikäteen.

1. Lähde kävelylle rakkaan ihmisen kanssa

Stressi poistuu ja huolet haihtuvat, kun lähdet tuulettamaan ajatuksiasi kävelylle. Vielä kun teet sen sinulle tärkeän ihmisen kanssa, saat kävelylenkistä tuplahyödyn. Jos olet kävelyllä kumppanisi kanssa, kulkekaa käsi kädessä, sillä kosketusta ei voi koskaan olla liikaa.

2. Anna käsinkirjoitettu viesti kiitokseksi

Itse kirjoitettu viesti toiselle osoittaa todellista kiitollisuutta. Se vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä, mutta on varmasti sen arvoista. Kun kiität toista lapulla, se jää eri tavalla mieleen kuin ohimennen huikattu kiitos. Kiitä siis työkaveria, ystävää, vanhempaa tai opettajaa kortilla, johon olet itse kirjoittanut asian, josta olet kiitollinen.

3. Hymyile

Hymyileminen parantaa terveyttäsi, mielialaasi ja tekee sinut entistä viehättävämmäksi. Hymy on tarttuvaa ja se on helppo tapa tehdä myös muiden päivä paremmaksi. Et voi ikinä tietää, mitä sinua vastaan kävelevä ihminen käy läpi. Vaikka hymy saattaa vaikuttaa pieneltä asialta, se voi olla juuri se, mitä toinen tarvitsee.

4. Kannusta toista ihmistä

Kaikki meistä kokevat joskus hankalia tilanteita elämässään. Mitä tahansa meillä itsellämme on menossa elämässämme, voimme aina pyrkiä auttamaan hieman muita. Pienissäkin sanoissa on paljon voimaa. Sinun pienet kannustuksen sanasi voivat merkitä todella paljon niitä tarvitsevalle.

5. Jaa ateria ystäväsi kanssa

Onko sinulla ystäviä, joiden kanssa toivoisit pystyväsi viettävän enemmän aikaa? Tai kaveri, jota et ole nähnyt aikoihin? Mikään ei yhdistä ihmisiä yhtä paljon kuin yhteinen ateria. Vietä aikaa rakkaimpiesi kanssa saman pöydän ympärillä.

6. Kuntoile

Fyysinen kuntosi määrittää myös paljon elämäsi laatua. Hyvä fyysinen kunto auttaa sinua selviämään monista tulevista haasteista. Salille tai jumppaan lähteminen on hankalaa, mutta sen tekemistä harvoin katuu jälkikäteen. Koskaan ei ole sopivampaa hetkeä aloittaa kuntoilua, joten se kannattaa aloittaa jo tänään.

7. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa

Tutkimuksen mukaan kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen johtaa parempaan terveyteen ja positiivisempaan asenteeseen. Kirjoittamalla joka päivä ylös asiat, joista olet kiitollinen, tulet ajatelleeksi ihmisiä, kokemuksia ja asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Se myös muistuttaa vaikeina hetkinä hyvistä asioista elämässäsi.


Lue myös: Suomalaisasiantuntija kertoo parhaimmat keinot rentoutua - panosta perusasioihin

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat