Aamupala kannattaa syödä - yhteys sydämen hyvinvointiin

24.07.2013 21:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus kertoo, miksi aamulla kannattaa muistaa syödä.

Arkiaamut vierähtävät usein kiireisissä aamurutiineissa, ja aina aikaa ei jää aamiaisen nauttimiselle. Toisilla puolestaan ruokahalu herää vasta myöhemmässä vaiheessa päivää ja siksi aamiainen jää välistä. Tuore amerikkalainen tutkimus kuitenkin osoittaa, että aamiaisen syömisellä on positiivisia vaikutuksia sydämen terveyteen.

Tutkimus osoittaa, että aamiaisen poisjättäneillä on lähes 30 prosenttia suurempi riski saada terveysongelmia sydämiinsä kuin heillä, jotka muistavat nauttia suupaloja päivän alkajaisiksi. Syömättä jääneen aamiaisen kerrotaan tuovan keholle ylimääräistä kuormitusta.

Tohtori Leah Cahill kertoo, että aamiaisen ajoittaminen on tärkeää niin, että jaksaa olla syömättä lounaaseen saakka. Myös Iso-Britannian Sydän-säätiön mukaan aamiaisen syöminen auttaa ihmisiä pidättäytymään sokerisilta välipaloilta ennen lounasta. Cahill tuo esille, että välipalat ennen lounasta lisävät riskiä korkeaan verenpaineeseen, ylipainoon ja diabetekseen. Nämä voivat päätyä terveysongelmiin myös sydämessä.

- (Tutkimuksen) viestinä on, että syö aamulla, mielellään tunnin sisällä heräämisestä, sanoo Cahill.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat