Avokado tekee hyvää - katso terveysvaikutukset

27.08.2013 15:15 - Reija Saarinen

Avokadosta on tullut todellinen hitti ruoka-aine. Eikä tämä ole mikään ihme. Avokado on nimittäin erittäin monikäyttöinen ja terveellinen hedelmä, jota voi laittaa salaattiin tai napostella sellaisenaan. 

Alla kolme hyvää syytä nautiskella avokadoa. 

1. Suojelee sydäntä

Jotkut välttelevät avokadoa siksi, että se sisältää niin paljon rasvaa. Monet eri tutkimukset kuitenkin osoittavat, että avokado auttaa laskemaan kolesterolia. Tämän herkun sisältämät tyydyttymättömät rasvat sekä E-vitamiini pitävät sydämestä hyvää huolta. 

2. Pitää vyötärölinjan kunnossa

Tutkijoiden mukaan ihmisillä, jotka nauttivat avokadoa säännöllisesti, on kapeampi vyötärö sekä pienempi painoindeksi, kuin niillä jotka eivät ole ottaneet tätä hedelmää säännölliseen käyttöön. Avokadon syöjillä on myös pienempi riski metaboliseen oireyhtymään, jolle on tyypillistä korkea kolesteroli sekä korkea verenpaine. 

3. Suojelee verisuonia

Avokadon syöminen saattaa suojella verisuonia. Tutkimuksen mukaan rasvaisen hampurilaisen syöminen avokadon kanssa, vähensi verisuonten supistumista huomattavasti enemmän verrattuna siihen, että hampurilainen syötiin ilman sitä. 

Lähde: Trainer Fittness Blog

Kilpailut

Uusimmat