Kuva: Fotolia

Haluatko hoikistua? Pysyä terveenä? Lue, mitä raaka-ainetta smoothieen kannattaa lisätä

19.11.2015 12:45 - Pauliina Jokinen

Jokaisesta keittiöstä löytyvillä aineksilla voit tuunata juomastasi hyvän erilaisiin tarpeisiin.

Joko olet kokeillut lisätä aamupalasmoothieesi pippuria tai inkivääriä?

Pinaatti

Pinaatti on monelle tutu ainesosa smoothiessa ja sen mieto maku sekoittuu hyvin muiden raaka-aineiden sekaan. Paljon rautaa sisältävä pinaatti tuo puhtia päivään. Lisää pinaattia esimerkiksi banaani-mustikka-smoothieen.

Kardemumma

Rikas mauste tuo uuden sävyn esimerkiksi mango-banaani-smoothieen. Ja mikä parasta, kardemumma on luonnonmukainen tapa käynnistää ruoansulatusta ja vähentää kaasuja. Vahva mauste auttaa pilkkomaan ruokaa nopeammin ja auttaa pilkkomaan rasvoja nopeammin. Lisäksi kardemumman tiedetään myös vähentävän stressiä sekä vatsakramppeja.

Avokado

Avokado nostaa smoothiesi uudelle tasolle. Hyvää rasvaa sisältävä raaka-aine tekee smoothiesta kermaisen pehmeän ja estää turvotusta. Kuituja ja K-, C- ja E-vitamiineja sisältävä avokado saa päivän näyttämään heti pirteämmältä.

Kaneli

Lisää hyppysellinen kanelia esimerkiksi banaani-raakakaakao-smoothieen. Kaneli tuo luonnolista makeutta ja laskee verensokeriasi. Jo pieni määrä kanelia riittää tuomaan säväyksen smoothieesi. Kaneli auttaa myös aineenvaihduntaasi.

Inkivääri

Tuore inkivääri lämmittää ja auttaa flunssan uhatessa, sillä inkivääri auttaa immunijärjestelmää taistelemaan hyökkäyksiä vastaan. Lisää teelusikallinen inkivääriä esimerkiksi chia-mustikka-smoothieen, jolloin proteiinipitoinen herkku saa jännittävää potkua.

Minttu

Mausteiden lisäksi minttu auttaa kehoa lämmittämään itseään viileillä ilmoilla. Lisäksi minttu puhdistaa verisuonia ja helpottaa suolistovaivoja. Lisää minttua kookosveden, maustamattoman jogurtin ja mustikoiden kanssa, ja saat tajunnanräjäyttävän smoothien.

Cayannepippuri

Cayannepippuri vaikuttaa verenkiertoon ja stimuloi sekä ruoansulatusta että vähentää stressiä. Kokeile pippuria vihersmoothieissa!


Lue myös: Kaipaatko uusia smoothie-reseptejä? 9 raikasta juomaa syksyyn

Lähde: Best Healt, One Green Planet, Prevention

Kilpailut

Uusimmat