Haluatko polttaa rasvaa? Tee 5 helppoa muutosta arkirutiineihisi

22.07.2015 10:15 - Heli Thoren

Hoikkaa uumaa voi hakea lenkkipolulta ja kuntosalilta, mutta myös yllättävän pienillä sekä arkisilla elämäntapamuutoksilla.

Haluaisitko hoikistua helposti, nopeasti ja vaivatta? Jos vastasit myöntävästi, omaksu seuraavat rutiinit arkeesi. Niiden avulla rasva palaa helpommin.

1. Aloita aamusi kahvilla

Kahvinjuonti ja vihreän teen juonti - kuin myös muut kofeiinipitoiset juomat kiihdyttävät aineenvaihdunnan toimintaa. Voit siis hyvällä omallatunnolla aloittaa aamusi kupillisella tai kahdella, ja vyötärö kiittää.

2. Syö täysjyvätuotteita aamiaisella

Aamiaista ei turhaan kutsuta päivän tärkeimmäksi ateriaksi - ei vähiten siksi, että se laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle tehokkaasti. Suosi aamiaisella kokojyvätuotteita niiden sisältämien kuitujen ja täyttävyyden ansiosta. Näin pidät huolta myös siitä, että vatsasi toimii moitteettomasti - joka myös edistää hoikistumista.

3. Juo vettä työpaikalla

Utahin yliopisto selvitti, että ihmiset, jotka joivat työpäivän aikana 8-12 lasillista vettä, polttivat enemmän rasvaa kuin ne, jotka eivät juoneet lainkaan tai niin paljon. Veden juominen auttaa rasvaa palaamaan ja aineenvaihduntaa rullaamaan myös silloin, kun istut pyllylläsi päivän toimistossa, etkä juuri pääse liikkumaan päivän aikana.

4. Treenaa iltapäivästä

Treenaa kovalla teholla iltäpäivällä ja näin takaat myös sen, että aineenvaihdunta toimii moitteettomasti ja kovalla teholla. Jo puoli tuntia tai jopa hieman vähemmän riittää, kunhan pidät huolen, että hengästyt treenatessa todella. Niin kutsutta HIIT-treeni toimii tässä kohtaa. Lue siitä lisää ja katso ohjeet treeniin täällä.

5. Syö lounaalla proteiinia

Runsas proteiinitankkaus lounaalla auttaa sinua pysymään kylläisenä pidempään ja auttaa myös aineenvaihduntaasi toimimaan optimaalisella tahdilla. Suosi vihanneksia lounaalla ja lisää niiden kylkeen lihaa, papuja, juustoa tai muuta proteeinipitoista purtavaa.


Lue myös: Millainen muutos kehossa voi tapahtua 12 viikossa. Katso huikeat kuvat


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat