Hillitse makeanhimo ja ylensyönti - ota avuksi yksinkertainen keino

03.06.2015 20:45 - Tiina Svensk

Onko sinulla tapana syödä suuria annoksia tai iskeekö makeanhimo aina yllättäen? Syy voi johtua liian vähäisistä yöunista, joten riittävästä määrästä unta on tärkeää pitää kiinni.  

Tekeekö sinun välillä mieli makeaa tai syötkö suuria annoksia vaikka et olisikaan nälkäinen? Heittelyt hormonitasapainossa aiheuttavat usein tällaisia mielihaluja, mutta myös sinun yöuniesi pituus vaikuttaa ruokailutottumuksiisi.

Nuku paremmin - pysy hoikkana

Väsyneenä ruokahalua säätelevän hormonin, greliinin, tasot ovat korkeammalla. Muutokset hormonin tasoissa häiritsevät kylläisyyden tunteen syntymistä, sillä greliini viestittää aivoille kyseisestä tuntemuksesta.

Lisäksi väsymys lisää impulsiivisuutta ja sen vuoksi saatat sortua myös tunnesyömiseen, jolloin ahmit tarpeettoman suuria annoksia helpottaaksesi oloasi. Lyhyiden yöunien jälkeen stressinsietokyky laskee huomattavasi, ja kehosi hakee nopeaa ratkaisua olon helpottamiseksi. Silloin herää yleensä makeanhimo ja halu herkutella.

Toimi näin

Annostesi kokoon vaikuttavat biologiset, emotionaaliset, opitut ja ympäristön aiheuttamat tavat. Näihin kaikkiin kuitenkin vaikuttaa yöunien määrä.

Tämän vuoksi omia ruokatottumuksia muuttaessaan tulisi ottaa aina huomioon myös omien nukkumisrutiinien muuttaminen. Kun varmistat riittävät yöunet, takaat myös onnistumiset ruokavaliosi kanssa.


Lue myös: Tiedemiehet selvittivät parhaan ateriarytmin laihtumiseen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat