Itsepuolustuslajien asiantuntija neuvoo: "Älä ole kohtelias - ole mieluummin turvassa"

29.11.2014 19:15 - Rea Tallgren

Monesti uhkaavat tilanteet päättyvät huonosti, koska ihminen ei lähde ajoissa pois paikalta.

Jarmo Österman tietää mistä puhuu, kun hän puhuu itsepuolustuksesta ja uhkaavista tilanteista. Miehellä on pitkänlinjan kokemus itsepuolustuslajeista. Hän osaa seitsemää karate- ja kuutta jujutsutyyliä ja hänellä on molemmista lajeista mustat vyöt.

Östermanin uutuuskirja Vahva ja valpas - Naisen käsikirja itsensä puolustamiseen sopii sellaisille ihmisille, jotka haluavat olla valppaana ja valmiina puolustamaan itseään pelottavissa tilanteissa. Österman pohtii kirjassaan muun muassa sitä, kuinka vaarat voisi välttää parhaiten.

Östermanin mukaan uhkaavasta tai potentiaalisesti vaarallisesta tilanteesta ei usein lähdetä ajoissa pois, koska halutaan loppuun saakka olla kohteliaita. Österman kehottaa toimimaan toisin.

"Kannattaa olla epäkohtelias, jos tilanne ei tunnu turvalliselta. Useinkaan ei ole järkevää pysähtyä neuvomaan humalaista, tarjoamaan pyydettäessä tulta tupakkaan, kertomaan kellonaikaa tai lainaamaan paria euroa bussilippuun. Kannattaa mieluummin sanoa "En tiedä", "En ehdi" tai "Ei ole" ja jatkaa matkaansa. On parempi vaikuttaa tiukalta kuin ajautua hyväuskoisuuttaan uhriksi." Österman neuvoo.

Jarmo Östermanin VAHVA JA VALPAS - Naisen käsikirja itsensä puolustamiseen on myynnissä nyt. Sen on kustantanut Atena.

Kilpailut

Uusimmat