Kuva: Fotolia

Keksikö suomalainen äiti seuraavan hittituotteen? Saa vauvan nukahtamaan minuuteissa

20.11.2015 13:45 - Senni Loikala

Uusi keksintö tulee helpottamaan lapsiperheiden arkea. Siitä hyötyvät niin vanhemmat kuin pienokaiset.

Äiti ja yrittäjä Hanna Sissala, 33, yllättyi, kun arki pienen vauvan kanssa alkoi muutama vuosi sitten. Hän oli varautunut katkonaisiin yöuniin ja tummiin silmänalusiin, mutta elämä vatsavaivoista kärsivän pienokaisen kanssa tuntui poikkeuksellisen raskaalta.

- Vauva itki joka päivä iltakuudesta puoleen yöhön, joskus yhteen yöllä. Hän ei saanut unta eikä siihen auttanut mikään muu, kuin heijata kehtoa tai kanniskella häntä sylissä. Vain jatkuva liike rauhoitti lastani, Sissala kertoo.

Väsynyt äiti yritti etsiä tietoa keinoista, joilla vauvan saisi nukahtamaan nopeammin. Mitään toimivaa ratkaisua tilanteeseen ei löytynyt. Sissala jutteli muiden äitien kanssa ja huomasi, että moni paini saman ongelman kanssa.

- Minulla oli öisin tunteja aikaa miettiä, eikö liikkeen tuottamiseen ole mitään muuta ratkaisua, jotta vauva ja minä pääsisimme nukkumaan, Sissala kertoo.

Vauva nukahtaa minuuteissa

Sissala päätti ratkaista ongelman itse. Hän etsi oikeat ammattilaiset käsiinsä ja alkoi kehittää heidän kanssaan liikkuvaa patjaa, jossa vauvat nukahtaisivat nopeasti.

Useamman vuoden työn jälkeen patja on viittä vaille valmis. Patjassa on kehikoiden varaan kiinnitetty verkkokangas, jonka päällä vauva tulee nukkumaan. Unisija keinuu itsestään, ja liikenopeutta pystyy säätelemään tarpeen mukaan.

Patjoja on annettu myös lapsiperheisiin testattavaksi. Tulokset osoittavat, että keksintö edesauttaa vanhempien jaksamista. Jos muksu nukahtaa nopeasti, jää vanhemmille enemmän myös omaa aikaa.

- Mukana on ollut vauvoja, jotka ovat normaalisti tarvinneet heijausta tunnista kolmeen tuntiin. Nyt he ovat nukahtaneet patjalle jopa parissa minuutissa. Patjasta on ollut suuri apu etenkin heille, jotka rauhoittuvat parhaiten liikkeeseen, esimerkiksi liikkuviin kärryihin tai autoon, Sissala kertoo.

Seuraava suomalainen vientituote?

Vanhempien mielessä saattaa käydä, voisiko verkkokankaasta tehty liikkuva patja pienentää kätkytkuoleman riskiä. Tällöin terveenä pidetty vauva menehtyy äkillisesti, usein nukkuessaan.

- En uskalla sanoa, vähentääkö patja riskiä vai ei, koska sitä ei ole tutkittu. Toki verkkokankaan ajatus on helpottaa hengittämistä, vaikka kasvot olisivat alaspäin patjassa kiinni, Sissala vastaa.

Vauvojen liikkuvat patjat tulevat kuluttajien saataville lähikuukausina. Sissala uskoo, että vauvojen nukahtamisvaikeudet ratkaisevalla patjalla on kysyntää myös maailmalla.

- Tavoitteena on tehdä tästä suomalainen vientituote, Sissala kiteyttää.


Katso alta video, josta pääset näkemään patjan liikkeessä.


LUE MYÖS: Haluatko yhden, kaksi ja kolme lasta? Katso, minkä ikäisenä yrittäminen pitäisi aloittaa

Kilpailut

Uusimmat