Kuva: Fotolia

Kolmekymppiset eivät ole enää yhtä onnellisia kuin aiemmin - syy on surullinen

06.11.2015 10:15 - Rea Tallgren

Onnellisuustutkijoiden mukaan maailman tilanne vaikuttaa siihen, kuinka tyytyväisiä ja onnellisia kolmekymppiset ovat. 

Itsevarmuus, ura ja perhe - siinä muutama asia, joiden moni kolmekymppinen olisi ajatellut olevan kunnossa kolmenkympin rajapyykin ylittäessä. Näin ei kuitenkaan ole. 

Laajan, tuoreen tutkimuksen mukaan nuoremmat ihmiset määrittelevät itsensä edelleen verrattain onnellisiksi ja ovat prosentuaalisesti onnellisempia kuin esimerkiksi nuoret 70-luvulla. 18-29 -vuotiaista 30 prosenttia sanoo olevansa todella onnellinen, kun 70-luvulla näin sanoi 28 prosenttia. Vielä nuoremmista 70-luvulla itsensä todella onnelliseksi määritteli 19 prosenttia, ja nykyään 23 prosenttia. 

Kolmekymppisillä tilanne on kuitenkin erilainen, sillä heidän joukossaan onnellisuus on laskenut 70-luvun 38 prosentista 33 prosenttiin. Syykin on surullinen: nykyinen taloudellinen epävakaisuus. 

Daily Mailin mukaan kolmekymppiset on kasvatettu uskomaan, että he voivat tehdä mitä vaan ja pystyvät mihin vaan - ja nyt, taloudellisen tilanteen ollessa niin epävarma ja rankka, he ovat saaneet tuta, että näin ei ole. Siitä johtuen myös onnellisuusaste on laskenut kolmekymppisten keskuudessa.

Lue myös: Säästä 10 000 euroa vuodessa - suomalaisen varallisuusvalmentajan täsmävinkit

Lähde: Daily Mail





Kilpailut

Uusimmat