Kuva: Fotolia

Kuinka hillitä ruokahaluaan luonnollisesti? Tekee painonpudotuksesta helpompaa

03.01.2016 17:15 - Emma Ylistalo

Kiinnittämällä huomiota seitsemään asiaan pystyy karsimaan kaloreita helposti.

Tuntuuko sinusta, että nälkä yllättää jatkuvasti ja painonpudotus on mahdotonta? Tutkimalla tarkemmin omia tapojaan voi oppia uuden suhtautumisen ruokaan ja näin karsia päivästään kaloreita luonnollisesti.

1. Juo enemmän vettä

Monet ihmiset sekoittavat nälän janoon. Kun pidät vesipullosi täytettynä, se auttaa sinua juomaan tarpeeksi päivän aikana ja näin myös vältät turhaa napostelua.

2. Lähde liikkeelle

Älä usko väitteeseen, jonka mukaan urheilu saa sinut nälkäiseksi. Oikeasti treenaaminen vähentää ruokahalua. Yksi syy lisää suunnata salille!

3. Älä jätä aamupalaa syömättä

Toivottavasti tiedät kunnon aamupalan merkityksen. Jos jätät aamupalan väliin vähempien kaloreiden toivossa, sillä saattaakin olla huonoja vaikutuksia koko loppupäivään. Kun saat ruoansulatuksesi toimimaan heti aamusta, se pitää sinut kylläisenä pidempään ja vähentää napostelua.

4. Syö paljon proteiinia

Proteiini auttaa ylläpitämään hyvää energiatasoa läpi koko päivän. Varmista, että saat tarpeeksi proteiinia jo aamupalalla, että jaksat läpi päivän.

5. Pidä teehetki

Vaihda iltapäivän napostelu teehetkeen. Lämmin teekupillinen saattakin helpottaa näläntunnetta ja pitää sinut kylläisenä pidempään.

6. Ole rehellinen

Naposteletko koko ajan jotain silloin kun olet tylsistynyt tai stressaantunut? Teet sillä ainoastaan vääryyttä omalle kehollesi. Kiinnitä siis erityisesti huomiota tähän ja saat vähennettyä päivittäistä kalorimäärääsi.

7. Syö säännöllisemmin

Ainoastaan yksi iso ateria päivässä on katastrofi. Kun syöt pieniä aterioita säännöllisesti, et tule napostelleeksi pitkin päivää jotain epäterveellistä.


Lue myös: Kolottaako herkkuhammasta? Psykologinen 5-5-5-5-5 –harjoitus torjuu tunnesyömistä

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat