Kuva: Fotolia

Kuinka päästä eroon lisätystä sokerista? Lue tutkijan neuvot

28.11.2015 23:15 - Tiina Svensk

Saatamme kuluttaa sokeria aivan huomaamattamme.

Useissa ruoka-aineissa on luonnostaan sokeria - esimerkiksi hedelmät sisältävät hedelmän omaa sokeria, fruktoosia. Kulutamme kuitenkin aivan huomaamattamme sokeria, jota useisiin tuotteisiin on lisätty niiden säilyvyyden tai maun parantamiseksi. Sokeria tutkinut Laura Schmidt kertoi Huffington Postille kuinka poistaa lisätty sokeri omasta ruokavaliosta täysin:

1. Lopeta sokerin juominen: Älä valitse kaupasta enää mehuja, energiajuomia tai virkistysjuomia. Ne sisältävät valtavan määrän lisättyä sokeria.

2. Poista lisätty sokeri ympäristöstäsi: Jos olet addiktoitunut sokeriin, poista se ympäristöstäsi. Älä osta kotiisi lainkaan tuotteita, joissa olisi sokeria tai joita voisit heikon paikan tullessa napostella. Kun sinulla ei ole mahdollisuutta kuluttaa sokeria, vieroitat itsesi siitä täysin pikku hiljaa.

3. Viivästytä lastesi sokerinkäyttöä: Jos sinulla on jo perhettä, pyri viivästyttämään heidän sokerinkäytön aloittamista mahdollisimman pitkään. Todennäköisesti lapsesi tulevat nauttimaan sokeroituja juomia ennemmin tai myöhemmin, mutta voit omalla esimerkilläsi ja kulutustottumuksillasi vaikuttaa lapsen tapojen muodostumiseen.

4. Suhtaudu varauksella pakattuihin tuotteisiin: Suhtaudu varauksella kaikkeen, mikä on tölkissä tai pakattuna muoveihin, sillä tuotteisiin on todennäköisesti lisätty sokeria. Kun valmistat ruokasi alusta loppuun itse, tiedät myös, kuinka paljon sokeria lopulliseen annokseen on lisätty.

5. Ympäröi itsesi kannustavilla ihmisillä: Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka kannustavat sinua terveellisiin ja sokerittomiin valintoihin. Kun ympärilläsi on ihmisiä, jotka kannattavat samanlaista elämäntapaa, myös uusien tapojen opettelu on helpompaa.

Lue myös: Mitä sokeri tekee kehollesi? 10 järkyttävää faktaa

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat