Kuva: Fotolia

Kysy itseltäsi 4 kysymystä - muuttavat elämääsi parempaan

10.04.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Kun pysähdyt pohtimaan muutamaa kysymystä, teet elämästäsi positiivisempaa.

Jos kaipaat muutosta elämääsi, sinun kannattaa keskittyä muutamaan olennaiseen kysymykseen. Alexandra Harra kertoo Huffington Post -sivustolle kirjoittamassaan blogitekstissä, kuinka nämä kysymykset auttavat lisäämään tietoisuuttasi ja muuttamaan ajatusmaailmaasi. 

1. Mitä ajatuksia huomaat pyöritteleväsi?

Olet luultavasti huomannut, että mitä enemmän ajattelet jotakin asiaa, sitä hankalampi siitä on päästä eroon. Ajatukset toistavat itseään ja tulet niissä aina samaan lopputulokseen. Jos pyörittelet päässäsi pelon, epätoivon tai kostonhaluisia ajatuksia, se voi olla vahingollista hyvinvoinnillesi.

Opettele muuttamaan ajatusmallisi. Pystyt muuttamaan ajatustesi kurssin, kunhan kiinnität niihin tarpeeksi huomiota. Kun huomaat haitallisen ajatuksen, pakota se pois mielestäsi. Visualisoi päässäsi miellyttävämpi tilanne ja ajan myötä myös aivosi tottuvat tähän ajatteluun. Näin positiiviset ajatukset alkavat saada tilaa.

2. Ketä kuuntelet?

Kuunteletko muiden mielipiteitä vai omaa intuitiotasi? Jos suhteesi itseesi on tarpeeksi vahva, sinun ei tarvitse laskea muiden mielipiteiden varaan. Ajattele kaksi kertaa ennen kuin menet sen mukaan, mitä muut haluavat. Huomioi kuka ja mikä vaikuttaa tekemiisi päätöksiin. Mieti teetkö asioita itsesi vai muiden takia. Näin selvität, mitä juuri sinä haluat rehellisesti tehdä.

3. Mikä on ensimmäinen reaktiosi?

Mikä on ensimmäinen reaktiosi epämiellyttävässä tilanteessa? Haluatko ratkaista ongelman vai juosta sitä pakoon? Pyri hyväksymään tapahtunut ja pyri ylläpitämään uskoa, että mitä tahansa tapahtuukin, se auttaa sinua kasvamaan ihmisenä. Se auttaa sinua jättämään pois negatiiviset tunteet ja auttaa näin sinua löytämään ongelmaan ratkaisun. Muista myös, että elämän aikana tulee väkisinkin pettymyksiä, eikä niiltä voi välttyä. Tärkeintä on osata suhtautua niihin oikealla tavalla.

4. Kuinka huomioit muut?

Uskotko hyvään ihmisissä ja mikä on asenteesi muita kohtaan? Se, kuinka kohtelet muita, kertoo myös paljon sinusta itsestäsi. Ainoastaan yksi ihminen saattaa vaikuttaa siihen, että menetät luottamuksesi kaikkiin. Pyri kuitenkin muistamaan, että on olemassa paljon hyväsydämisiä ihmisiä. Kyynisyys taas puolestaan tuo ainoastaan enemmän epäluotettavia ihmisiä luoksesi. Mitä anteliaammaksi ihmiseksi opettelet, sitä helpompi sinun on antaa anteeksi sinua loukanneille ja löytää sinulle itsellesi mieleistä seuraa.


Lähde: Huffington Post

Lue myös: Motivaatio hukassa? Kymmenen inspiroivaa lausetta, jotka työntävät eteenpäin elämässä

Kilpailut

Uusimmat