Kuva: Fotolia

Lähteekö sinulta hiuksia tavallista enemmän? Syy voi olla esimerkiksi pyyhkeessä

05.10.2015 14:15 - Eeva Rajala

Hiuksia harjatessa harjaan jää kasa tukkaa, suihkun lattiakaivon ritilä on täynnä irronneita hiuksia. Tämän voi myös välttää.

Keskivertonainen menettää 100 hiusta päivässä. Päivittäiset hiustenhoitorutiinit voivat haitata hiusten kuntoa ja lisätä hiustenlähtöä entisestään. Ihotautien professori Adam Friedman kertoo Marie Claire -lehdessä, mistä eri syistä hiuksia lähtee ja miten hiusten lähtöä voi hillitä.

Vitamiinipuutos

Hiukset tarvitsevat B16-vitamiinia ja rautaa. Ei kannata kuitenkaan keskittyä näihin, vaan kokonaisvaltaiseen ravitsemukseen ja kaikkien tärkeiden ravintoaineiden saantiin.

Lääkkeiden käyttö

On runsaasti lääkkeitä, joiden sivuoireita on hiustenlähtö. Esimerkkinä on muun muassa masennus- ja verenpainelääkkeet. Yhtä yhteistä lääkeainetta ei ole syyttäminen, joten kannattaa kysyä omalta lääkäriltä käytetyn lääkkeen vaikutuksista lisää.

Tiukka poninhäntä

Hiusjuuret saavat aivan liikaa painetta osakseen, jos hiuksia pitää aina tiukalla poninhännällä. Kannattaa myös huomioida, jos pidät hiuksia aina samalla tavalla kiinni. Sekin kuluttaa hiuksia aina jostain kohtaa.

Kuumat hiustenhoitovälineet

Kuivaatko hiuksiasi hiustenkuivaajan kuumimmalla tasolla? Käytätkö usein suoristusrautaa vai käytätkö säännöllisesti papiljotteja? Kannattaa vähentää näiden välineiden käyttöä ja antaa hiuksille edes joskus vapaapäivä.

Hiusten kuivaaminen puuvillapyyhkeeseen

Märkiä hiuksia – varsinkaan, jos hiukset ovat hennot – ei kannata kuivata puuvillaiseen pyyhkeeseen. Parempi vaihtoehto on kuivata hiukset mikrokuitupyyheliinaan.

Stressi vie hiukset

Stressaavan päivän aikana tekisi mieli repiä hiukset juurineen irti, ainakin joltakulta. Stressi aiheuttaa kuitenkin jo itsessään sen, että hiuksia lähtee normaalia enemmän.

Takana on fyysinen ponnistus

Ihmiset, jotka ovat kokeneet jonkinlaisen fyysisen trauman, saattavat menettää hiuksiaan. Esimerkiksi synnyttämisen jälkeen nainen saattaa menettää hiuksiaan normaalia enemmän noin kolme kuukautta synnytyksen jälkeen. Jos hiuksia lähtee normaalisti noin 100 päivässä, nyt niitä lähteekin 150 – 200 päivässä. Syynä ovat hormonimuutokset.

Hiusten värjääminen

Hiukset värjätään usein käyttäen hiuksille täysin tuntemattomia kemikaaleja. Hiukset eivät kestä liian usein tapahtuvaa värjäämistä.

Takkujen harjaaminen väkisin

Jos hiuksiin on tullut takkuja, niitä ei kannata alkaa harjata väkisin ylhäältä alas. Kannattaa harjata mahdollisimman hellästi, käyttää takkujen poistoaineita ja harjata aina alhaalta alkaen hiljalleen ylöspäin edeten.


Lue myös: Oletko aina käyttänyt kuivashampoota väärin? Kolme vinkkiä upeampiin hiuksiin

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat