Laihduttajan ei kannata käydä vaa'alla - kahdeksan syytä

16.10.2014 13:00 - Susanna Karttunen

Timmimpään kuntoon pyrkivälle painon tarkkailusta on usein enemmän haittaa kuin hyötyä.

On monta syytä, miksi laihduttajan ei kannata tuijotella liikaa vaa'an näyttämää lukua. Family Share -sivusto kokosi niistä muutaman.

1. Paino ei kerro totuutta

Painon näyttämä lukema vaihtelee paljon päivittäin. Esimerkiksi hormonitoiminta, vuorokaudenaika ja äskettäin syödyt ruoat vaikuttavat numeron suuruuteen.

2. Lihas painaa

Läskin korvautuminen lihaksella ei vähennä kehon painoa. Lihas on tiheämpää kuin rasvakudos, joten näytät timmimmältä, vaikka painosi ei vähenisikään.

3. Paino on huono motivoija

Vaa'alla käynti ei ole kovin hyvä motivoija, sillä sen näyttämä numero ei kerro totuutta vähentyneen rasvakudoksen määrästä. Sen vuoksi vaakaan luottava laihduttaja saattaa helposti heittää pyyhkeen kehään, kun tuloksia ei näyttäisi tulevan.

4. Opit luottamaan muihin terveyden mittareihin

Ilman vaakaa opit keskittymään paremmin muiden terveyden mittareiden tarkkailuun. Opit tarkkailemaan oloasi ja jaksamistasi. Saatat huomata tuntevasi itsesi itsevarmemmaksi ja mahtuvasi paremmin vaatteisiin.

5. Olet onnellisempi

Vaaka tuo paljon stressiä ja väärän luvun näkeminen voi tuoda paljon ahdistusta. Vaa'asta irtautuminen saakin olon tuntumaan vapautuneemmalta.

6. Näet, ettei elämä ole mustavalkoista

Useilla on tavoitteena pudottaa tietty kilomäärä, jonka jälkeen he alkavat taas elää epäterveellisemmin. Tästä ajatuksesta luopuminen auttaa pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

7. Saavutat luonnollisesti terveen painosi

Monilla meistä on mielessä tietty paino, johon haluaisimme päästä. Ei ole kuitenkaan ehkä järkevintä pyrkiä optimaalisimpaan painoon, jos sen ylläpitäminen on kovin vaikeaa. Sen sijaan kannattaisi yrittää saavuttaa hyvä olotila, jonka ylläpitämiseksi ei tarvitse pinnistellä ihan liikoja.

8. Et enää vertaile yhtä paljon

Ihmiskehot ovat erilaisia monin eri tavoin. Jos olet samanpituinen kuin kaverisi, mutta viisi kiloa painavampi, ei se välttämättä tarkoita sinun olevan häntä lihavampi. Vaa'an lukemien vertailussa ei siis ole järkeä.

Tiesitkö, että herkuttelulla voi olla positiivinen vaikutus painonpudotukseen? Lue asiasta lisää täältä.

Lähde: Family Share

Kilpailut

Uusimmat