Liikunta kannattaa - 4 hyötyä aivoille

28.02.2014 15:45 - Reija Saarinen

Liikunta tekee hyvää niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Liikunta auttaa pysymään kunnossa ja antaa energiaa. Se ei kuitenkaan ole ainut asia, minkä vuoksi salille kannattaa suunnata. Näyttää nimittäin siltä, että liikunta tekee hyvää myös aivoille.

1. Auttaa lievittämään masennusta

Tutkimukset osoittavat, että liikunta on oiva hoitokeino masennukseen. Se nimittäin auttaa lievittämään ahdistusta ja auttaa näin pääsemään eteenpäin vaikeina hetkinä. Eräs tutkimus tekikin eräänlaiset suuntaviivat sille, millaisen annoksen liikuntaa lääkärit voivat potilailleen tarjota.

2. Kehittää muistia

Sykkeen nostaminen lisää verenvirtausta aivoihin. Tämä taas auttaa parantamaan muistia sekä yleistä aivotoimintaa. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että liikuntaa harrastaneet ihmiset suoriutuivat 10-15 prosenttia paremmin vaativista muistitehtävistä kuin ne, jotka eivät hikoilleet.

3. Lievittää stressiä

Kun pää on täynnä asioita ja stressi tuntuu ylitsepääsemättömältä, kannattaa suunnata salille tai lenkkipolulle. Tutkimus nimittäin todistaa, että jopa liikunta johon ihminen on pakotettu, auttaa lievittämään stressiä.

4. Auttaa keskittymään

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että voimaharjoittelu auttaa keskittymään, sillä siinä vaaditaan tiettyä painopistettä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat