Kuva: Fotolia

Löydä herkuista myös positiivinen puoli - auttaa laihdutuksessa

27.01.2016 11:15 - Emma Ylistalo

Oletko aivan varma, että haluat jälkiruokaa? Katso, kuinka monta annosta otat! Seuraavalla kerralla kun yrität olla kannustava laihduttavalle ystävällesi, tiedosta että asialla voi olla täysin päinvastainen vaikutus.

Arizonan yliopiston tekemien tutkimusten mukaan se, että kieltää ihmistä syömästä jotain, saa oikeasti heidät haluamaan sitä enemmän.

Ensimmäisessä tutkimuksessa heillä, jotka saivat negatiivisia viestejä jälkiruuista, oli ironisesti enemmän positiivisia ajatuksia epäterveellisistä ruuista kuin niillä, jotka saivat positiivisia tai neutraaleja viestejä.

Toisessa diettaajat, jotka lukivat toteamuksen "kaikki sokeriset naposteltavat ovat pahasta" söivät 39 prosenttia enemmän keksejä jälkeenpäin, kuin he, jotka näkivät positiivisia viestejä herkuista.

Kolmannessa tutkimussa selvisi, että ihmiset, jotka saivat tietoa roskaruuan sekä hyvistä, että huonoista puolista, söivät vähemmän epäterveellisiä herkkuja kuin ne, jotka saivat ainoastaan negatiivista tietoa.

Näillä erilaisilla viesteillä ei ollut paljon vaikutusta ihmisiin, jotka eivät noudattaneet jotain tiettyä ruokavaliota vaan he söivät saman määrän riippumatta siitä, mitä heille sanottiin.

Tutkijoiden mukaan kannattaisi siis antaa viestejä, joissa kerrotaan herkkujen negatiivisten puolten lisäksi myös positiivisia. Viestit, joilla yriteään saada laihduttajia tekemään terveellisempiä valintoja, saattavatkin ainoastaan saada epäterveelliset ruuat vaikuttamaan houkuttelevimmilta. Muista tämä siis myös seuraavalla kerralla kun tsemppaat laihduttavaa ystävää.


Lue myös: Ahmitko liikaa pizzaa kerralla? Tutkijat löysivät tavan vähentää sen syömistä

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat