Miksi liikunta nuorentaa ja parantaa seksielämää? 6 vaikutusta

30.09.2015 10:15 - Pauliina Jokinen

Kun liikunta on osa arkea, on olosi usein virkeämpi. Mihin tämä perustuu?

Me kaikki tiedämme hyvän olon tunteen, joka liikunnan jälkeen (toisinaan) valtaa kehon. Elimistö tuntuu elinvoimaiselta, eikä ikäkään enää paina.

Säännöllinen liikunta kasvattaa lihaksia, pitää krooniset sairaudet loitommalla ja saa vaatteesi istumaan paremmin. Hikiliikunta vaikuttaa avioihisi ja kehoosi sekä motivoi liikkumaan useammin.

Liikunta antaa sinulle enemmän elinvoimaa
Treenaaminen on luonnon oma energiajuoma, joka saa kehosi eloon. Päivittäiset askareet tuntuvat vähemmän rasittavilta ja ne stressaavat sinua vähemmän. Jo tämä vie muutaman vuosikymmenen mennessään.

Liikunta lisää seksihalujasi
Kun olet sinut kroppasi kanssa, olet varmempi myös vällyjen välissä. Hikiliikunta lisää verenkiertoa, mikä saa olosi tuntumaan vastaanottavaisemmalta. Tutkimusten mukaan liikunta lisää positiivisia mielikuvia itsestäsi, vaikka tavoitteena ei olisikaan painonpudotus. Ja kun kuntosi kohenee, on sinulla myös enemmän puhtia sängyssä.

Liikunta saa ihosi hehkumaan
Tutkimusten mukaan säännöllistä liikuntaa harrastavilla ihmisillä on kimmoisampi iho pidempään. Erityisesti yli 40-vuotiailla on tutkimuksen mukaan huomattavasti vähemmän ryppyjä kuin liikuntaa harrastamattomilla. Tutkijoiden mukaan liikunta hidastaa ihon ikääntymistä ja tekee siitä kirkkaamman.

Liikunta pitää ryhtisi kasassa
Kiitos lihasten haurastumiselle ja luun tiheyden muutosten, myös ryhtimme huonontuu iän myötä, ollemme tee asialle jotakin. Liikunta auttaa pitämään lihakset kunnossa ja etenkin treenatut keskivartalolihakset pitävät sinut pystyssä. Liikunta saa myös tuntemaan olosi voimakkaaksi ja ryhdistäytymään.

Liikunta lisää joustavuuttasi
Säännöllinen liikunta ja venyttely tekevät sinusta venyvämmän. Erityisesti jooga ja pilates auttavat sinua kehonhallinnassa ja pitää lihaksesi kunnossa.

Liikunta auttaa nukahtamaan
Kun elämänrytmisi on säännöllinen ja liikunta on osa arkeasi, nukunut myös paremmin. Elimistö on iltaisin rasittunut myös fyysisesti ja saavutat syvän unen tason nopeammin. Koet olosi vähemmän stressaantuneeksi ja nukut myös sen takia paremmin.


Lue myös: Motivoi itsesi treenaamaan - yksi voimalause auttaa

Lähde: ABC News

Kilpailut

Uusimmat