Kuva: Fotolia

Miksi naiset haluavat sixpackin? Taustalla suurempi ilmiö

15.10.2015 19:45 - Pauliina Jokinen

Yhä useampi nainen haluaa treenata itsensä teräskuntoon.

Tiukat vatsalihakset, lihakset ja urheilullinen olemus ovat nykypäivänä yhä useamman naisen haaveissa. Treenattu ulkonäkö

- Kovalta näyttäminen on halua olla tasavertainen miesten kanssa sen sijaan, että olisi heikko ja vietävissä, terapeutti Mairsa Peer kuvaa.

Lihakset ja urheilullinen vartalo ovat osa habitusta ja kuvaa, joka itsestään halutaan antaa.

- Se on seuraava askel tatuoinneista. Oli aika, kun vain miehet tatuoivat itseään. Sitten naisetkin alkoivat ottaa niitä, Peer kertoo.

- Naiset aloittivat pienistä ja huomaamattomista ja siirtyivät suurempiin. Trendi tahtoo sanoa: ”Voin tehdä saman kuin miehetkin”, Peer kuvailee.

Vatsalihakset ja sixpackin treenaaminen kertovat samaa tarinaa. Peer uskoo naisten myös treenaavan itsensä hyvää kuntoon, koska tietävät sen viehättävän miehiä.

- Jos tarkastellaan tietyn tyyppisiä naisia, vaikkkapa Mel B:tä tai Madonnaa, he olivat jo vuosia sitten itsevarmoja ja ärhäköitä, Peer sanoo.

-Viesti on, etteivät he tarvitse ketään katsomaan peräänsä tai huolehtimaan. Myös sosiaalinen media levittää viestiä. Lopulta totuus kuitenkin on, että jatkuva dieetillä oleminen tai kaiken ajan uhraaminen urheilulle voi olla liikaa ja monien saavuttamattomissa, Peer toteaa.


Lue myös: 1980-luvulla oli helpompi pysyä hoikkana – Lue, mikä on muuttunut

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat