Kuva: Fotolia

Mitä ravitsemusasiantuntijat syövät talvisin? Ota parhaat vinkit käyttöön

05.12.2015 17:15 - Tiina Svensk

Säännöllinen liikunta ei riitä, jos haluaa pysyä energisenä halki talven.

Cosmopolitan -sivu jakoi talvikuukausien parhaimmat ravitsemusvinkit, kun he haastattelivat ravitsemusasiantuntijoita heidän talven ruokavaliostaan. Vihersmoothieiden ja gojimarjojen sijaan kannattaa panostaa kehoa sisältä päin lämmittäviin yrtteihin ja mausteisiin:

Valkosipuli: Valkosipuli on luonnon oma antibiootti, joka antaa loistavan suojan talven flunssia ja muita tauteja vastaan. Jos haluat maksimoida valkosipulista saadut hyödyt, kannattaa sipuli murskata ja antaa sen tekeytyä 10 minuuttia ennen ruokaan lisäämistä.

Jos huolit pahanhajuisesta hengityksestä, valkosipulia voi nauttia myös jauheena tai tablettina.

D-vitamiini: Ihomme tuottaa D-vitamiinia luontaisesti auringonpaisteessa, mutta kaamosaikana kannattaa turvautua D-vitamiinilisään. D-vitamiini auttaa rakentamaan parempaa vastustuskykyä, ja sen vaikutusta mielialoihin tutkitaan jatkuvasti: uskotaan, että vitamiininpuutos liittyy alakuloon ja masentuneisuuteen.

Inkivääri: Inkivääri vähentää kehon tulehdustilaa ja sisältää paljon antioksidantteja. Jos sairastat flunssaa, nauti inkivääriteetä, joka lämmittää kehoasi sisältä päin. 

Pidä huolta ruuansulatuksestasi: 70-80 prosenttia vastustuskykymme tehosta perustuu siihen, kuinka hyvin ruuansulatuksemme voi. Ruuansulatuksen bakteereista kannattaa siis pitää huolta esimerkiksi hapankaalin, luonnonjogurtin, tempehin tai mison avulla.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat