Mitä tehdä, kun uni ei tule? 4 tehokasta vinkkiä

25.09.2014 13:35 - Susanna Karttunen

Nukahtamisen helpottamiseksi on ehdotettu mitä erilaisimpia keinoja. Muutama vinkki on kuitenkin ylitse muiden.

Kello on jo kaksi aamuyöllä, mutta kääntelehdit vieläkin levottomana sängyssä. Mielessä pyörii huomisen tärkeä kokous. Kuulostaako tutulta?

Jokaiselle tulee joskus hetki, jolloin uni ei millään tule. Women's Health Magazine -sivusto kokosi neljä tehokkainta vinkkiä tähän tilanteeseen.

1. Nouse sängystä

Jos et tunne itseäsi väsyneeksi, nouse ylös sängystä. Mene toiseen huoneeseen hetkeksi tekemään jotain rauhoittavaa hämärässä valaistuksessa. Palaa takaisin sänkyyn vasta, kun tunnet itsesi väsyneeksi.

2. Älä stressaa huomisesta

Monen unensaantia vaikeuttaa seuraavan päivän stressaaminen ja se, miten huonosti nukuttu yö tulee vaikeuttamaan sitä entisestään. Yritä kuitenkin ajatella, että vaikka et saisi nukuttua tänä yönä, nukut paremmin seuraavana. Ei ole maailmanloppu, vaikka et saisi yhtenä yönä ollenkaan nukuttua.

3. Käännä kello

Kellon tuijottaminen saa nukahtamista yrittävän stressaamaan vieläkin enemmän. Käännä herätyskellosi pois päin itsestäsi, jotta et vahingossa näe kellonaikaa.

4. Kirjoita

Jos stressaat huomisen kokousta tai esitystä, istu ylös ja kirjoita ajatuksesi paperille. Murheiden kirjoittaminen ylös auttaa ja luultavasti huomaat, ettei tilanne olekaan yhtä toivoton kuin luulit.

Lisää vinkkejä nukahtamiseen voit lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat