Miten krapula taltutetaan? Kokosimme yhteen toimivat niksit

31.12.2013 16:45 - Heli Thoren

Päätä pakottaa ja olo on kohmelo. Ei hätää, taltuta kurja olotila näin.

Uudenvuoden juhlat olivat railakkaat ja seuraava päivä valkenee harmillisen raskaana. Vaikka takuuvarmaa parannusta tuskin onkaan, monilla tavoin kohmeloa voi onneksi helpottaa. Kokosimme yhteen The Voicen toimituksen vinkit.

Nuku

"Huonoon oloon auttaa takuuvarmasti uni. Pyrin nukkumaan mahdollisimman paljon ja pitkään. Itse en ole pizzaihmisiä krapulan yllättäessä, vaan lääkitsen ällötystä raikkailla ruuilla, kuten vesimelonilla."
Reija

Ennakoi

"Mietin jo edellisenä iltana seuraavaa krapula-aamua. Ostan jääkaappiin kuplivaa kivennäisvettä valmiiksi. Yritän pahasta olosta huolimatta syödä kuitenkin jotain. En välttämättä paista pekonia, mutta saatan syödä vaikka hyvän voileivän. Teen sänkyyn pesän ja annan itselleni vain luvan maata siellä. Berocca Orange -porejuoma on myös vakiolääkkeeni kohmeloon."
Kata

Vesi

"Uskon, että krapula johtuu nestehukasta ja huonosta suolatasapainosta. Siksi syön jo ennen nukkumaanmenoa jotain. Jos en tule hampurilaisbaarin kautta, saatan popsia vaikka suklaapatukan tai leivän. Aamulla ensimmäisenä pyrin juomaan vettä runsaasti. Vettä juon myös edellisenä iltana säännöllä: yksi drinkki, kaksi lasia vettä."
Heli

Nuudelit

"Itselläni krapulaan auttavat nuudelit ilman keittämistä. Syön ne rouskuvina. Välttelen myös puhelimeen vastaamista. En halua kuulla, mitä olen tehnyt edellisenä päivänä. Näin vältän morkkiksen."
Rea

Omenat

"Hedelmät, eritoten omenat, auttavat oloani. Varaan myös aina krapulapäivän vapaaksi. Otan useita päiväunia ja vain olen. Kun olo yhtään sallii, syön jotain rasvaista ruokaa."
Senni



Kilpailut

Uusimmat