Muuta ruokavaliosi puhtaammaksi - 5 täsmävinkkiä

17.09.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Monet tähdet kertovat hoikan ja energisen olemuksensa salaisuudeksi puhtaan ruoan. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, mitä tällainen syöminen käytännössä tarkoittaa – eikö ruoka ole aina puhdasta?

Luomu- ja lähiruokatuotteet ovat nyt suosituimpia kun koskaan. Tuotteiden kovasta menekistä saamme kiittää sitä, että ihmiset ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota ruokavalioonsa ja terveyteensä.

Koska ruoan laadusta on tullut ihmisille entistä tärkeämpää, ovat monet alkaneet kiertää eines- ja puolivalmistehyllyt kaukaa. Tämä niin sanottu puhdas, turhista lisäaineista ja epäterveellisistä ainesosista siistitty ruokavalio on innostanut varsinkin monia naisia laittamaan dieettinsä uusiksi. Jos sinäkin tahdot syödä mahdollisimman puhtaasti, kannattaa sinun menetellä seuraavasti:

1. Syö aitoa ruokaa

Osta mahdollisimman lähellä tuotettua ja prosessoimatonta ruokaa. Hyvä nyrkkisääntö on se, että mitä lyhyempi elintarvikkeen ainesosaluettelo on, sen parempi.

Parasta kuitenkin olisi, jos tuoteseloste puuttuisi ostamastasi elintarvikkeesta kokonaan. Tällä tarkoitetaan käytännössä vihanneksia, hedelmiä ja irtomyynnistä hankittuja liha-, juusto- ja kalatuotteita. Silloin ainakin tiedät, että tuotteeseen ei ole lisätty mitään ylimääräistä.

2. Vältä pakkauksia

Osta irtotuotteita pakattujen elintarvikkeiden sijaan. Osta esimerkiksi leipomotuotteet suoraan leipomosta, hanki lihatuotteet kaupan lihatiskiltä ja kerää vihannekset ostoskoriisi esimerkiksi torilta.

Jos sinulla ei ole mahdollista vierailla kauppahallissa tai torimyyjän kojulla, käytä ruoanlaitossa kaupan hedelmä- ja vihannesosaston tuotteita. Sano siis hyvästit valmiille einessalaateille ja purkitetuille hedelmäcocktaileille. 

3. Suosi luomua

Jos tahdot vältellä mahdollisimman paljon torjunta- ja säilöntäaineita, kannattaa sinun ostaa elintarvikkeesi luomuna. Osta varsinkin kuorineen syötävät hedelmät ja vihannekset kotimaisina tai luomulaatuisina.

4. Kokkaa kotona

Hylkää einekset ja pikaruoka. Tee ruokaa kotona ja valmista se mahdollisuuksien mukaan alusta asti itse. Valmiiden lihapullien lämmittäminen pannulla ja perunamuusijauheen sekoittaminen veteen ei ole kokkamista!

5. Nauti ruoasta

Jos hotkit ruokasi minuutissa ja selailet samalla puhelintasi, et ole sisäistänyt yhtä puhtaan ruokavalion tärkeimmistä prioriteeteista. Puhtaasti syöminen tarkoittaa myös sitä, että ruoasta nautitaan täysin rinnoin. Pureskele jokainen suupala kunnolla ja nauti ateriasi mauista. Ruoan kuuluu maistua ja olla hyvää. Älä syö mitään, mistä et oikeasti pidä.


Lue myös: Superfoodia halvalla: 8 kotimaista terveyspommia ovat parhaimmillaan juuri nyt

Lähde : Prevention

Kilpailut

Uusimmat