Näillä aloilla voidaan hyvin: uusi hyvinvointitutkimus laittoi ammattikunnat järjestykseen

24.03.2013 16:15 - Reetta Haverinen

Uuden hyvinvointitutkimuksen mukaan terveydenalan työntekijät voivat ammatissaan kaikkein parhaiten. Kuljetus- ja liikennealan työntekijöiden hyvinvointi oli puolestaan tilaston heikoin.

Viime vuonna tehtyyn hyvinvointikyselyyn vastasi 170 000 amerikkalaista. Tutkimuksessa tiedusteltiin heidän psyykkistä ja fyysistä hyvinvointiaan ja elämäntapojaan.

Parhaimmaksi oman hyvinvointinsa arvioivat lääkärit, opettajat ja yrittäjät. Liikenne- ja kuljetusalalla työskentelevät henkilöt taas jäivät hyvinvointitilaston häntäpäähän.

Tutkimuksesta ilmeni, että fyysisesti parhaiten voivat ne ihmiset, jotka työskentelivät maatalouden, kalastuksen tai metsätalouden parissa. Nämä ihmiset saivat eniten liikuntaa ja raitista ilmaa työpäivänsä aikana.

Terveellisimmät ruokailutavat olivat tutkimuksen mukaan sairaanhoitajilla. Vastausten perusteella hoitohenkilökuntaan kuuluvat söivät vähintään neljänä päivänä viikossa viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia. Terveelliset ruokailutavat kuuluivat myös ala-koulun opettajien, yrittäjien sekä lääkäreiden arkeen.

Epäterveellisimmät elämäntavat löytyivät liikenne- ja kuljetualalla työskenteleviltä henkilöiltä. Tämän ammattikunnan joukossa esiintyi muun muassa eniten liikalihavuutta. Tehdas- ja tuotantotyöntekijät olivat seuraavaksi suurin ammattikunta, jonka joukossa esiintyi ylipainoa.

Tupakointi oli puolestaan kaikkein yleisintä rakennus- ja kaivosalalla työskentelvien henkilöiden keskuudessa.

Gallup ja Healthway julkaisi tutkimuksensa tulokset maaliskun 13. päivänä vuotuisessa kansanterveyteen ja hyvinvointiin liittyvässä tieteellisessä keskustelutilaisuudessa.

Lähde: Gallup

Kilpailut

Uusimmat