Kuva: Fotolia

Nainen julkaisi kuvan vanhoista viilloista ranteissaan - syy tärkeä

18.11.2015 19:45 - Senni Loikala

Netissä leviää puhutteleva Facebook-päivitys, jossa 24-vuotias nainen avautuu teiniajan viiltelystään.

"Varoituksena teineille/nuorille aikuisille.

Katsokaa tätä kuvaa; tämä on käteni, loppuelämäni ajan.

Kun menen kauppojen asiakaspalvelupisteisiin, siellä työskentelevä leidi tuijottaa, uusia ihmisiä tavatessani he näkevät tämän, potentiaalinen uusi pomoni kyseenalaistaa minut, 4-vuotias veljentyttäreni kysyy, miksi käteni on outo… kulkiesssani läpi elämän tähän pisteeseen, kun olen onnellinen 24-vuotias, toivon vain, että olisin pystynyt sanoa 13-vuotiaalle itselleni pitämään terän kaukana, että asiat tulisivat ja TULEVAT muuttumaan paremmiksi.

Äitini poskille valui kyyneleitä, kun hän löysi minut vuotamasta verta kylpyhuoneen lattialta, äitini katsoi, kun lääkärit pistivät niin monta kertaa tikkejä käteeni… perheeni olisi murtunut, jos olisin ottanut neuleen pois päältäni edes 40 asteen lämpötilassa, enkä voinut näyttää käsiäni.

Tiedän, että teininä oleminen on vaikeaa, koulu on syvältä, vanhemmat ovat typeriä ja tuntuu siltä, kuin kukaan ei ymmärtäisi, mutta on olemassa ihmisiä, jotka ymmärtävät, ja elämällä on niin paljon annettavaa sinulle.

Joten teinit, olkaa kilttejä… jos istutte siellä yksin miettimässä laittaisitteko terän vartaloonne, muistakaa että nämä viillot tulevat pysymään koko elämänne ajan, mutta kipu ei tule. Puhukaa äidille ja isälle, he saattavat ymmärtää enemmän kuin uskoisit, etsikää siisti opettaja koulusta ja jutelkaa.

Sinä et ole ikinä, et ikinä yksin."

Näin kirjoittaa Jordan Supple Facebookissa, jossa puhuttelevan tekstin ja kuvan sisältämästä päivityksestä on tykätty jo yli 23 000 kertaa ja jaettu yli 15 000 kertaa.

Kirjoitus muistuttaa, että pahaan oloon kannattaa hakea apua, eikä etsiä ratkaisua vahingoittamalla itseään. Viiltäminen ei koskaan paranna tilannetta, vaan ensimmäinen askel toipumiseen on kertoa jollekin, ettei kaikki ole hyvin.

Katso alta kuva, jossa on Supplen käsi noin kymmenen vuotta viiltelyn jälkeen.

(kuva: Fotolia)

LUE MYÖS: Elätkö elämäsi onnellisinta aikaa? Katso, minkä ikäisenä ihmiset ovat tyytyväisimpiä

Kilpailut

Uusimmat