Kuva: Fotolia

Naiset tahtovat raskaaksi eniten neljänä kuukautena vuodessa: "Suunniteltu päätös"

23.03.2016 18:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan ensimmäistä lastaan suunnittelevat äidit tahtovat vaikuttaa synnytyksensä ajankohtaan.

The Independent -brittilehti uutisoi amerikkalaistutkimuksesta, jonka mukaan monet naiset suunnittelevat synnyttävänsä ensimmäisen lapsensa keväällä tai kesällä.

Tutkimuksen mukaan naiset pyrkivät tietoisesti ajoittamaan hedelmöittymisen siten, että pienokainen näkee päivänvalon kesä-syyskuun välisenä aikana. Näin ollen monet naiset toivovat hedelmöittyvänsä syys-joulukuun välisenä aikana.

- Ensimmäistä kertaa tutkimuksemme dokumentoi, että tiettynä vuodenaikana synnyttäminen on itseasiassa suunniteltu päätös: äideillä on selvä halu ajoittaa synnytys ”hyvään” ajankohtaan eli kevääseen ja kesään, ja usein onnistuvat tekemään niin, tutkija Climent Quintana-Domeque Oxfordin yliopistosta kertoo.

Tutkimuksen mukaan marras-maaliskuun aikana syntyy huomattavasti vähemmän lapsia kuin kesä-syyskuun aikana.

Tutkijat saivat tulokset analysoimalla kymmenien miljoonien amerikkalaisten ensisynnyttäjien tietoja. Kannattaa ottaa huomioon, että kyseessä on amerikkalainen tutkimus. Näin ollen on mahdollista, että suomalaisilta ensisynnyttäjiltä saataisiin hieman erilaista tietoa.

Tutkimustulokset esiteltiin vuosittaisessa Royal Economic Society -järjestön vuosittaisessa konferenssissa Brightonissa.

Tahdotko sinä ajoittaa synnytyksen tiettyyn vuodenaikaan, vai onko asia sinulle merkityksetön?

Lähde: The Independent

Lue myös: Äidit kommentoivat vuoden 2016 äitiyspakkausta: "Sääliksi käy tyttölapsia"

Kilpailut

Uusimmat