Kuva: Fotolia

Oletko aina nälkäinen? Yksi keino pudottaa enemmän painoa kuin dieetit

09.03.2016 12:15 - Pauliina Jokinen

Painon pudottaminen ei vaadi kituuttamista.

Haluaisitko kesäkuntoon, mutta tiukalla dieetillä olo ei houkuttele? Tiedämmehän me kaikki, etteivät hetkelliset dieetit tuo pysyviä muutoksia, vaan kilot voivat hiipiä kuin huomaamatta takaisin.

Tutkijat ovatkin nyt selvittäneet keinon pitää nälkä kurissa ja paino alhaalla. Sen sijaan, että laskisit ankarasti kaloreita, suosittelevat tutkijat rivakalle kävelylenkille suuntaamista.

Tutkijat seurasivat kahta vertaisryhmää: toisessa ryhmässä naiset olivat dieetillä ja söivät päivän aikana hiukan alle 1000 kilokaloria. Illan tullen he menivät buffettiin, missä he saivat valita lautaselleen mieleisensä määrän ruokaa.

Toinen ryhmä sen sijaan söi normaalisti, mutta kävelivät päivän aikana 90 minuuttia juoksumatolla. Illalla myös he ruokailivat buffetissa.

Tutkimuksessa selvisi dieetillä olleiden naisten syöneen keskimäärin buffetissa 944 kilokalorin edestä ruokaa, kun kävelijät söivät vain 660 kilokaloria.

Tutkijat uskoivat dieetillä olemisen lisäävän nälän tunnetta, sillä nälkähormonin määrä elimistössä lisääntyi. Urheilijat eivät kokeneet suurempaa nälkää ja pysyivät hoikkina, vaikka eivät vahtineet ruokailuja.

Tämä todistaakin ruoan jatkuvan miettimisen saattavan aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lue myös: Pelästyitkö, kun jogurtin väitettiin aiheuttavan syöpää? Uusi tieto huojentaa naisia

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat