Kuva: Fotolia

Selvinpäin juhliminen on uusi musta - alkoholiton trendi villitsee maailmalla

25.01.2016 13:55 - Anniina Ojutkangas

Alkoholittomien viinien ja oluiden nautiskelu kiinnostaa nyt muitakin kuin absolutisteja, tipatonta pitäviä ja raskaana olevia.

Kuvittele, että menet viettämään iltaa ravintolaan ystäviesi kanssa. Tarkoituksena on syödä hyvin ja jatkaa illallisen jälkeen iltaa baariin tai tanssipaikkaan. Entä jos valitsetkin ruokajuomaksi alkoholittoman vaihtoehdon? Tai tilaatkin baaritiskiltä alkoholittoman drinkin? Tuntuuko ajatus mahdottomalta? Hauskaa voi olla ilman viinaakin.

Tämän tietävät etenkin trenditietoiset ihmiset ympäri maailman. Raitis juhliminen on ollut jo pitkään nouseva trendi. Tarjolla on esimerkiksi alkoholittomia klubi-iltoja, joissa tanssitaan veden ja holittomien drinksujen voimalla. Lahden takaa Tukholmasta löytyy lähin täysin alkoholivapaa baari Sober, jonne pääsee sisään vain puhalluskokeen kautta.

Pitkään jatkunut terveysbuumi näkyy myös juomatilastoissa. Itsestään huolehtivat kuntoilijat tai muuten terveellistä elämää viettävät kieltäytyvät alkoholipitoisista juomista, koska ne sekoittavat pään lisäksi elämänrytmin. 

Jo yksi railakas ilta tuntuu kropassa pitkään, joten miksi hämmentää hyviksi todettuja elintapoja, kun vaihtoehtoja on tarjolla?

Yhä useampi valitsee illallisella tai illanvietossa alkoholittoman vaihtoehdon. Kivennäisveden tai limsan sijaan kannattaa kokeilla myös muita vaihtoehtoja. Holittomien viinien ja oluiden lisäksi nautitaan myös alkoholittomia drinkkejä, kuohujuomia ja ruokailuun erityisesti suunniteltuja juomia. Tällainen on esimerkiksi kurkulla ja basilikalla maustettu kivennäisvesi.

Miksi sitten valita alkoholiton olut tai viini, jos muutakin on tarjolla?

Oluen voi nauttia ilman prosentteja, jos kaipaa oluen makua suuhunsa tai aamulla on aikainen meno, joka estää juhlimisen. Kesken iltaakin voi vaihtaa alkoholipitoisista nollaprosenttisiin, jos pelkää seuraavan päivän olotilaa tai huomaa olevansa jo riittävän juhlavassa olotilassa.

Alkoholittomat juomat ovat hyvä vaihtoehto myös, jos haluaa keventää ruoka-, tai tässä tapauksessa juomavaliotaan, sillä alkoholissa on paljon kaloreita.

Lähde: http://www.bustle.com


Kilpailut

Uusimmat