Tiedätkö kuinka paljon vettä sinun tulisi juoda päivässä?

08.09.2014 15:59 - Heli Thoren

Veden juomisen tarve vaihtelee ihmisen ja aktiivisuusasteen mukaan. Silti jokainen tarvitsee vettä useita litroja päivässä.

Veden juominen vaikuttaa paitsi omaan oloon myös esimerkiksi ihon kuntoon. Vesi huuhtoo myrkkyjä pois kehosta ja kuljettaa ravintoa soluille. Jos keho ei saa tarpeeksi nestettä, tunnet olosi väsyneeksi ja energiatasosi ovat alhaalla. Mutta kuinka paljon vettä tulisi sitten päivässä litkiä?

Tutkimusten mukaan veden tarve vaihtelee yksilöittäin, mutta jokainen meistä tarvitsee sitä kuitenkin useita litroja päivässä. Keskimäärin naisten olisi hyvä juoda noin 2,2 litraa päivässä. Miehet puolestaan tarvitsevat vettä noin kolme litraa. Veden tarve vaihtelee esimerkiksi painon ja aktiivisuuden mukaan. Jos harrastat hikiliikuntaa saattaa veden tarve nousta jopa yli litran verran.

Huomioi myös, että nestettä saat myös esimerkiksi hedelmiä ja vihanneksia syömällä. Myös juomasi muut nesteet nesteyttävät myös kehoa - eivät tosin yhtä tehokkaasti kuin puhdas vesi. Jokaista kahvikupillista ei kannata laskea juoduksi nesteeksi, vaan iso osa kehon saamista nesteistä tulisi olla puhdasta vettä.


Vettä tulisi tutkimusten mukaan nauttia ruokajuomana. Lue täältä miksi.


Lähde: Mayo Clinic

Kilpailut

Uusimmat