Kuva: Fotolia

Uusi sovellus auttaa ajattelemaan positiivisemmin

22.12.2015 21:45 - Emma Ylistalo

Uusi Koko-sovellus auttaa stressaavien ja hankalien tilanteiden läpi muiden käyttäjien avustuksella.

Mielen rauhoittaminen on nyt entistä helpompaa ja vaikka se saattaakin kuulostaa ristiriitaiselta, apu saattaa löytyä puhelimestasi.

Uusi sosiaalisen median sovellus Koko on suunniteltu helpottamaan stressiä. Siinä taistellaan stressiä vastaan sovelluksen muiden käyttäjien avulla. Koko toimii samoin kuin mikä tahansa muu sosiaalisen yhteisön sovellus, johon voit kirjoittaa päivityksiä ja vastata toisten käyttäjien sisältöihin.

Ero muihin vastaaviin sovelluksiin tulee siinä, mitä tapahtuu sen jälkeen kun julkaisee mieltänsä painavan asian. Muut sovelluksen käyttäjät näkevät päivityksen ja pystyvät uudelleenmuotoilemaan sen, jotta päivityksen kirjoittaja pystyisi ajattelemaan ahdistavaa asiaa uudesta näkökulmasta.

- "Uudelleenmuotoilun" tarkoitus on muuttaa sitä, kuinka me ajattelemme ja tunnemme. Kun olemme stressaantuneita, tulemme usein pahimmiksi vihollisiksi itsellemme. Sanomme itsellemme ettemme pysty siihen, Kokon perustaja Robert Morris kertoo Huffington Post -lehdelle.

Hänen mukaansa voimme aina miettiä ajatuksemme uudestaan. Tämä vaan voi olla vaikea tapa opetella. Aivojemme kyky ajatella joustavasti ja luontevasti heikentyy stressitilanteessa ja näin saatamme helposti ajatella pahinta mahdollista vaihtoehtoa.

Jos esimerkiksi et työpaikan palaverissa osannut vastata sinulle esitettyyn kysymykseen, voit julkaista Koko-sovelluksessa huolenaiheesi siitä, että tilanne sai sinut vaikuttamaan hölmöltä. Tämän jälkeen muut Kokon käyttäjät auttavat sinua ajattelemaan asiaa uudelta kannalta. He voivat muistuttaa, että kollegat, jotka kysyvät tärkeitä kysymyksiä ovat hyödyllisiä työpaikalla ja jos olet valmis ottamaan asioista selvää, ei tietämättömyydelläsi ole mitään väliä.

Vaikka sovellus ei toimikaan hoitona esmerkiksi masentuneelle, se voi auttaa vaikeiden tilanteiden läpi stressaavana päivänä.


Lue myös: Elämänohjeita ja pieniä tehtäviä: Sovellus, joka auttaa sinut yli erosta 30 päivässä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat