Kuva: Fotolia

Varaa jääkaappiisi tietyt ruoka-aineet ennen juhlia - auttavat krapulaan

31.12.2015 19:15 - Emma Ylistalo

Varaa pizzan sijasta juhlapäivän jälkeiselle aamulle ruokaa, joka auttaa kehoasi toipumaan edellisillasta.

Jos suunnitelmissa on juhlat uuden vuoden kunniaksi, kannattaa muistaa, että seuraavana päivänä rasvainen pizza ei olekaan ehkä se paras vaihtoehto. Lue alta ruoka-aineet, jotka voivat helpottaa oloasi.

Kananmunat

Tämä on aamiaisten perustarvike hyvästä syystä. Kananmunat ovat täynnä hyviä aminohappoja kuten kysteiiniä ja tauriinia. Tauriini auttaa maksaa toimimaan ja voi jopa ehkäistä maksasairauksia. Kun maksa pilkkoo saamaansa etanolia, kehossa erittyy päänsärkyä aiheuttavaa kemikaalia, jota vastaan taistelemisessa kysteiini taas on oiva apu.

Banaanit, taatelit ja vihreä salaatti

Nämä ruuat sisältävät kaliumia, joka auttaa juomisen aiheuttamaan nestehukkaan. Jos sinun ei tee mieli salaattia ensimmäiseksi krapula-aamuna, sekoita näistä aineista itsellesi smoothie. Varsinkin jos teet smoothieen jogurtista, saat entistä enemmän kaliumia ja voit sen avulla taistella pahaa oloa vastaan.

Kana-nuudelikeitto

Tämä ei ehkä ole se tavallisin krapularuoka, mutta kulhollinen nuudeleita auttaa uudistamaan natrium- ja vesitasoja kehossasi. Myös kana sisältää kysteiiniä, joka taas antaa maksalle sen tarvitsemaa apua.

Misokeitto

Sushi kuuluu monella juuri niiden asioiden listalle, joita ei halua syödä krapulassa, mutta ei ole mitään syytä välttää japanilaista ruokaa. Kanakeiton ohella misokeitto on myös loistava juhlan jälkeisen aamun pelastaja. Keiton liemi auttaa kehon nesteytyksessä ja uudistaa natriumtasoja samalla kun käymällä valmistettu miso auttaa edistämään ruuansulatusta.

Leipä hunajan kanssa

Kokojyväleipä auttaa nostamaan verensokeria ilman, että on samalla monta muuta ruokaa lempeämpi mahalle. Laittamalla hunajaa leivän päälle saat vielä enemmän energiaa. Muista kuitenkin syödä myös jotain proteiinipitoista myöhemmin päivällä välttääksesi verensokerin suuret heittelyt.

Kaura

Jos et tunne aamulla oloasi erityisen hyväksi, kaiva kaurahiutaleet kaapista. Kulhollinen kaurapuuroa antaa paljon hyödyllisiä ravintoaineita kuten B-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Myös kaura auttaa nostamaan verensokeritasoja ja neutralisoimaan kehon happamuutta.


Lue myös: Yllättävä apu krapulaan - sopii jokaiselle

Lähde: Greatist

Kilpailut

Uusimmat