Viisi hyvää syytä kävellä

29.07.2013 13:15 - Reija Saarinen

Kävely on yksi helpoimmista liikuntaharrastuksista  ja se sopii jokaiselle iästä riippumatta. 

Kävelyllä on monia hyödyllisiä terveyshyötyjä. Katso alta viisi syytä kävellä enemmän. 

1. Polttaa kaloreita

Kävely on hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat vasta aloittelemassa liikuntaharrastusta. Tunnin kävely päivässä yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon auttaa pudottamaan painoa. Kalorien kulutus on suoraan verrannollinen kävelynopeuteen sekä matkan pituuteen. 

2. Vähentää sairastumisriskiä

Kävely lisää verenkiertoa kehossa, mikä taas pitää sydänsairaudet loitolla. Säännöllinen kävely myös lisää luun tiheyttä ja vähentää riskiä sairastua osteporoosiin. Kävelyn on todettu myös vähentävän riskiä saada diabetes, paksusuolensyöpä tai rintasyöpä.

3. Antaa energiaa

Kävely tehostaa verenkiertoa ja samalla tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa. Reipas kävely nostaa myös mielialaa sekä säätelee verenpainetta. 

4. Sopii kaikille

Kävely on yksi helpoimmista ja halvimmista tavoista pysyä fyysisesti aktiivisena. Sitä voi harrastaa lähes missä tahansa ja milloin tahansa. Kävely pitää luut, lihakset sekä nivelet kunnossa. Säännölllinen kävely vahvistaa etenkin takareiden lihaksia. 

5. Vähentää stressiä

 Kävely on suorassa yhteydessä stressitasoihin. Se auttaa rentoutumaan ja rauhoittaa hermoja. Kävellessä keho tuottaa endorfiiniä, joka puolestaan auttaa rentoutumaan. 

Lähde:  Style Craze

Kilpailut

Uusimmat