Jenkkipastorin hämmentävä väite: hevosen silittäminen parantaa homouden

01.01.2013 15:15 - Niina Jokiaho

Homoseksuaalisuuden on tietyissä piireissä jo kauan uskottu olevan parannettavissa oleva tauti. Amerikkalaisen kirkonmiehen uusi väite sen sijaan on yksi erikoisimmista, joita sairauden parantamiseksi on tarjottu.

Yhdysvaltalaisen Cowboy Church of Virginian pappi Raymond Bell uskoo vakaasti, että homous on tauti jonka voi parantaa. Avuksi hän tarjoaa tähänastisista keinoista erikoisinta: hevosen silittämistä.

Bellin mukaan hevosten ja psykoterapian yhdistäminen auttaa parantamaan homouden, alkoholismin ja muita riippuvuuksia. Käytännössä terapia tarkoittaa esimerkiksi hevosen silittämistä.

Hevosterapiaa käytetään Suomessakin esimerkiksi käytöshäiriöiden hoidossa. Bell kuitenkin lupaa, että hänen kirkollisen farminsa hevoset auttavat miehiä löytämään oman maskuliinisuutensa ja hylkäämään halut samaa sukupuolta oleviin ihmisiin.

Bell kertoo vähemmistölehti Gay Star Newsin haastattelussa, että hevosten avulla miehet voivat helpommin käsitellä homouteen johtaneita tunteita ja tapahtumia, kuten hyväksikäyttöä tai huonoa itsetuntoa.

Bellin puheet ovat Yhdysvalloissa nousseet esille etenkin siksi, että niin sanotut eheytyshoidot ja -terapiat kiellettiin Kaliforniassa syyskuussa epäinhimillisinä ja vaarallisina. Myös eheyttämishoitojen isänä pidetty Bob Spitzer on pyytänyt homoyhteisöltä anteeksi aiempia lausuntojaan.

Kilpailut

Uusimmat