Kuva: AOP

Kroatiasta löydettiin kaksipäinen käärme - katso kuvat suloisesta matelijasta

28.10.2016 19:45 - Senja Rapila

Kroatiasta löydettiin mahdollisesti yksi maailman suloisimmista pikkukäärmeistä. Erikoiseksi sen tekee yksi ominaisuus: se, että sillä on kaksi päätä.

"Onko kaksipäisiä käärmeitä todella olemassa?" On. Tieteen kuvalehdessä kerrotaan hämmästyneelle lukijalle, että kaksipäiset käärmeet eivät todellisuudessa ole niin harvinaisia kuin luullaan. Vaikka niitä syntyy paljon luonnossa, ei ihminen niihin välttämättä törmää niin usein. Lisäksi kaksipäinen käärme selviytyy luonnossa paljon huonommin kuin yksipäinen lajitoverinsa.

Nyt All Over Press on julkaissut kuvia Kroatiasta löydetystä käärmeenpoikasesta, jolla on poikkeuksellisesti kaksi päätä. Tämä suloinen luonnonoikku onnistuttiin pelastamaan luonnosta, ennen sen väistämätöntä kohtaloa.

"Syynä on se, että kaksipäisyydestä on haittaa niin ravinnon hankkimisessa kuin nauttimisessakin. Joskus päät taistelevat samasta ravinnosta ja yrittävät vahingoittaa toisiaan, vaikka ne liittyvät samaan vartaloon", Tieteen kuvalehdessä kuvailtiin vuonna 2003 sitä, miksi kaksipäinen käärme ei selviä luonnossa.

Voit katsoa kuvat söpöstä pikkukäärmeestä alapuolelta.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Kerroimme myös muutama vuosi sitten kaksipäisestä albiinokäärmeestä, joka löydettiin. Voit katsoa videon siitä täältä.

Lue myös: Brittimies haluaa olla kuin papukaija - on poistanut jopa korvalehtensä, katso

Kilpailut

Uusimmat