Video todistaa liitovarjomiehen uskomattoman pelastumisen - Katso

23.02.2012 21:22 - Mikko Räsänen

Jeb Corliss tunnetaan siitä, että hän hyppii maailman vuorilta ja liitää alas liitopuvussaan. Tuoreimman onnettomuuden jälkeen hän voi pitää itseään myös yhtenä maailman onnekkaimmista ihmisistä.

Jeb Corliss on kuin ihmislintu liitäessään alas vuorilta liitopuvussaan. Vaikka liitäminen näyttää hienolta, on se myös suunnattoman vaarallista, sillä liitäjän nopeus kasvaa suureksi ja kypärästä huolimatta hänen mahdollisuutensa selvitä törmäyksistä ovat huonot.

Corlissin pahimmat pelot toteutuivat, kun hän yritti taannoin Etelä-Afrikassa suorittaa tempun, jossa hän liitää kallionkielekkeen yli niin matalalta, että osuu parin metrin korkeudessa heiluviin heliumpalloihin. Jotain meni kuitenkin pieleen, sillä Corliss osui kallioon ja kimposi siitä edessä olevaan kuiluun villisti kieppuen.

Corliss ei onneksi menettänyt törmäyksessä tajuntaansa, vaan sai oikaistua itsensä ja avattua laskuvarjon viime hekellä ennen osumistaan maahan.

Hän jäi vuoren rinteelle makaamaan pahasti loukkaantuneena ennen kuin lähellä liikkuneet retkeilijät ja hänen oma kuvausryhmänsä ehti paikalle. Corliss siirrettiin helikopterilla sairaalaan, jossa hänen pahasti loukkaantunut jalkansa operoitiin. Kuin ihmeen kaupalla hän toipui vammoistaan.

Corliss julkaisi alla olevan videon, jossa hän korostaa kiitollisuuttaan.

- Kiitokset retkeilijöille, jotka antoivat minulle vettä. Kiitokset pelastusryhmälle, jotka antoivat minulle elämän. Kiitokset sairaalalle ja sen henkilökunnalle, jotka parsivat minut kasaan.

Alla video Corlissin lennoista ja onnettomuudesta.

Tällä videolla onnettomuudesta näkyy lisää yksityiskohtia.

Tällä videolla näkyy tilanne onnettomuunden jälkeen sekä pelastustoimet Jebin hengen pelastamiseksi.

Kilpailut

Uusimmat