Mitä ihmettä? Kissa pissaa teelusikallisen verran samassa ajassa kun norsu 18 litraa

08.07.2014 16:16 - Senni Loikala

Eläinten virtsaamisesta saatiin yllättävää, jo lähes hämmentävää tietoa.  

"Luova hulluus" on vitsaus tai ansio, joka tuntuu välillä koskevan tutkijoita. Amerikkalainen David Hu oli nimittäin vaihtamassa lapselleen vaippaa, kun päähän tupsahti ajatus siitä, kuinka paljon pissaa norsusta tulisi.

Hu alkoi työryhmineen tutkia nisäkkäiden virtsaamista. He katsoivat 28 YouTube-videota, joissa eläimet virtsasivat. Seuraavaksi oli vuorossa visiitti Atlantan eläintarhaan, mukana tyhjiä soodapulloja virtsanäytteitä varten.

Tutkimustulokset ovat vähintäänkin yllättäviä. Vai olisitko uskonut, että kissa ja norsu pystyisivät pissaamaan samassa ajassa? Kissan rakkoon mahtuu virtsaa noin teelusikallisen verran, kun taas elefantit pissaavat jopa 18 litraa nestettä kerralla.

Selvisi, että iso osa yli kolmen kilon painoisista nisäkkäistä virtsaa 21 sekunnissa hurjista kokoeroista huolimatta. Syykin on selvillä. Mitä isompi eläin on, sitä pidempi virtsaputki. Se pysyy kuitenkin suhteessa samanpituisena eläimen koosta riippumatta. Suurikokoisilla nisäkkäillä painovoima vain saa pissan suihkuamaan suuremmalla paineella ulos kuin pienemmillä eläinkuomilla. Sen vuoksi valtavan kokoinen nisäkäs pystyy virtsaamaan yhtä nopeasti kuin vain kolmekiloinen eläinystävä.

Uutisoimme hiljattain, miten suuri merkitys kengurulle on hännästään. Pääset juttuun tästä.

Lähde: News Discovery

Kilpailut

Uusimmat