10 suhdeneuvoa Titanicin legendaarisesta rakkaustarinasta – katso lista!

05.04.2012 12:45 - Eeva Rajala

Legendaarinen Titanic-elokuva saa ensi-iltansa 3D-versiona huomenna. Moni voisi ottaa neuvoa elokuvan rakkaustarinasta omaan suhde-elämäänsä.

Tressugar-sivusto on listannut kymmenen rakkausneuvoa, jotka tekivät Rosen ja Jackin rakkaustarinasta niin toimivan - siis laivan uppoamiseen saakka. Kaikki muistavat elokuvan "Make it count" -toivelapun ja "I'll never let go" -jäähyväiset. Seuraavilla kymmenellä elokuvasta löytyvällä neuvolla tekee meneillään olevasta suhteesta paremman tai voi löytää täydellisen suhteen itselleen.

1) Rakkaus iskee yllättävään aikaan
Rose ei suunnitellut tapaavansa elämänsä rakkautta seilatessaan kihlattunsa kanssa merellä, mutta niin vain tapahtui. Ja niin voi tapahtua kenelle tahansa. Kannattaa siis olla avoin rakkaudelle. On tärkeää antaa asioiden mennä omalla painollaan ja antaa tunteiden viedä.

2) Tausta ei merkitse mitään
Se, miten varakas tai köyhä, ei saa koskaan määrittää sitä, kenen kanssa olet. Älä siis rajoita sosiaalisia ympyröitäsi vain niihin ihmisiin, jotka ovat "samanlaisia" kanssasi. Sitä paitsi vastakohdat oikeasti täydentävät toisiaan. Saatat huomata, että erilaisuutenne vahvistaa suhdetta entisestään, kuten varmasti kävi rikkaalle Roselle ja köyhälle Jackille.

3) Vanhanaikainen romantiikka toimii
Salaisissa viesteissä on jotain maagista, jos viestittää esimerkiksi Jackin tavoin "Make it count. Meet me by the clock" Tällaisia vanhoja romanttisia eleitä ovat myös kukkien ostaminen tai illallinen kynttilän valossa. Perinteinen ritarillisuus on mahtava tapa näyttää tunteensa toiselle. Tämä toimii kumpaankin suuntaan. Älä siis unohda tehdä niitä pieniä, ihania asioita toiselle.

4) Luota vaistoosi
Rose tiesi elokuvassa, että hänen Cal-kihlattunsa ei ole oikea mies hänelle. Jos sisäinen äänesi kertoo, että joku asia on pielessä, on paljon mahdollista, että niin myös on. Jos tuntuu tältä, ota askel taaksepäin ja arvioi, mistä tunne tulee. Mikäli jätät vaistosi huomiotta, tunnet olosi vain huonommaksi. Joten jos epäilet, älä jätä epäilyjäsi roikkumaan, vaan käsittele ne!

5) Riskien ottajasta tulee hyvä rakastaja
Ihminen, joka uskaltaa ottaa riskejä ei pelkää haasteita. Kun esimerkiksi naisen - Rose - elämässä asiat eivät luonnistu naisen haluamalla tavalla, saattaa kuviin tulla rohkea riskien ottaja - Jack - pelastamaan naisen tylsältä elämältä ja saamaan muutoksia aikaa.

6) Kumppanin pitäisi olla innostava
Rose alkoi heti luottaa Jackiin, joka innosti naista muun muassa taiteellisuutensa ja unelmiensa kautta. Kun löytää elämäänsä jonkun, johon uskoo, joka motivoi sinua ja saa luovuutesi kukkaan, koko suhteesta tulee mielenkiintoinen ja se on täynnä yllätyksiä.

7) Älä välitä vihaajista
Rosen äiti ei ollut kovin innostunut tyttärensä suhteesta Jackiin - sen huomaan muun muassa kohtauksesta, missä äiti sitoo Rosen korsettia yhä tiukemmalle. Silti Rose tiesi, että hänen täytyy seurata sydäntään. Hän tiesi olevansa oikeilla jäljillä. Luota siis itseesi, älä välitä vihaajista - paitsi jos ihan kaikki tuntemasi ihmiset ovat täysin eri mieltä kanssasi.

8) Rakkauden pitää olla leikkisää
Jackin ja Rosen rakkaustarina oli syvällinen ja kiihkeä, mutta he jakoivat lyhyen yhdessäolonsa aikana myös hauskoja tapahtumia. Jack opetti Rosea, miten syljetään kunnolla ja miten pidetään hauskaa tanssimalla. Suhde tarvitsee muutakin kuin voimakkaita tunteita pysyäkseen hyvänä. Suhde tarvitse paljon hauskoja hetkiä.

9) Läheisyys on olennaista
Jack ja Rose ovat elokuvassa kuin läheiset, kauan tunteneet ystävät, mutta heidän väliltään ei puuttunut kiihkoa. Kai muistat höyryiset auton ikkunat? Ystävyys kuuluu jokaiseen jykevään parisuhteeseen, mutta läheisyys sytyttää romantiikan ja kuumat tunteet. Yleisestikin toisen koskettaminen on tärkeää, ja kuten elokuvasta huomaa, Jack ja Rose koskettelevat toisiaan koko ajan.

10) Haasteet voivat lähentää kahta ihmistä
Toivottavasti et itse omalla kohdallasi joudu laivaonnettomuuteen kumppanisi kanssa, mutta on totta, että ajoittaiset pienemmät taistelut vahvistavat suhdettanne. Erilaisten esteiden kanssa taisteleminen opettaa ihmiselle, miten selviytyä vaikeista ajoista ja miten toiselta saa tukea vaikeiden hetkien aikana.

Lähde: Tressugar

Kilpailut

Uusimmat