Kuva: Kuvakaappaus YouTube

10 vuoden takainen uutismoka naurattaa edelleen - väärää miestä haastateltiin suorassa lähetyksessä

10.05.2016 16:08 - Rea Tallgren

Joskus nimikaimoilla on tapana joutua mitä kummallisempiin tilanteisiin. Yksi hauskimmista klassikoista nähtiin suorassa uutislähetyksessä, jossa väärä mies oli asiantuntijahaastattelussa vieraana.

Kongolainen Guy Goma luuli olevansa menossa työhaastatteluun Englannin BBC-kanavan it-puolelle. Hänen pahaksi onnekseen lähes samanniminen mies oli buukattu haastateltavaksi tv-uutisiin, jonne Guy väärinkäsityksen johdosta kiidätettiin hänen sijastaan.

Uskomaton väärinkäsitys

Goma oli odottanut it-puolen työhaastattelunsa alkua kaikessa rauhassa aulassa, kun tv:n tuottaja oli kiirehtinyt paikalle, ja kysynyt vastaanotosta Guy-nimistä miestä. Tuolloin hänet oli ohjattu väärän Guyn luokse.

Guy oli lähtenyt tuottajan matkaan ja luullut viimeiseen asti olevansa työhaastattelutilanteessa - kunnes kamerat jo kävivät ja uutistoimittaja sanoi hänen etunimensä, mutta väärän sukunimen ja väärän tittelin. 

Guyn ilmettä hänen ymmärtäessään väärinkäsityksen ei voi sanoin kuvailla. Mies kuitenkin selvisi tilanteesta kunnialla ja vastaili parhaansa mukaan kysymyksiin, jotka uutistoimittaja hänelle esitti - näin siitäkin huolimatta, ettei hän todellakaan ollut kyseisen asian varsinainen asiantuntija.

Haastattelusta tuli suorastaan kulttipätkä ja sen kymmenvuotispäivästä onkin uutisoitu laajasti Englannissa. Valitettavasti, vaikka väärinkäsitys selvisi ja Guy pääsi lopulta haastatteluun, jonne hänen oli tarkoituskin mennä, ei hän saanut hakemaansa työpaikkaa.

Lue myös: 7-vuotiaille tarkoitettu matematiikantehtävä hämmentää aikuisiakin - osaatko sinä ratkaista?

Lähde: Mental Floss

Kilpailut

Uusimmat